Virtual Desktop Infra­­structure (VDI)

De virtuele desktop is een belangrijk onderdeel op weg naar een Cloud Infra­­structuur

Het ‘nieuwe werken’ biedt vele voordelen, werknemers kunnen flexibeler werken, mogen zelf kiezen welk device ze gebruiken en gebruiken deze apparaten vaak zowel zakelijk als privé. Het beheer van al die apparaten en applicaties maakt het voor veel IT beheerders onmogelijk om grip te houden op alle data. Virtual Desktop Infrastructure (VDI) is hiervoor een ideale oplossing omdat alle software en data centraal kan worden beheerd en geback-upt. Door de centralisatie is (bedrijfsgevoelige) data beter beheersbaar en controleerbaar, niet geheel onbelangrijk met het oog op de nieuwe Europese privacywetgeving (GDPR/AVG).

Veel organisaties willen bovendien minder afhankelijk zijn van de IT afdeling bij het uitrollen van applicaties of bij het toekennen van nieuwe gebruikers. Met VDI kunnen medewerkers met slechts een gebruikersnaam en password via elk apparaat en iedere locatie met een internetverbinding aan de slag. IT afdelingen hoeven niet meer overal bij betrokken te worden. Repeterende werkzaamheden kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd waardoor er minder druk op de IT afdelingen komt te liggen. Bijkomend voordeel van een VDI omgeving is het inzicht in de maandlasten omdat bij veel oplossingen per gebruiker per device een vast bedrag per maand betaald wordt.

Een Virtual Desktop Infrastructure vereist een goede onderliggende infrastructuur om de gebruikers de juiste performance te kunnen bieden. Een goede combinatie van hard- en software is hierbij essentieel. Maar wat is de beste oplossing? TTNL helpt organisaties bij het maken van een juiste en weloverwogen keuze door alle mogelijke oplossingen en consequenties samen met onze klanten door te nemen. Wij nemen hierbij alleen oplossingen en technologieën van bewezen fabrikanten mee zodat wij ook een goede ondersteuning in de toekomst kunnen waarborgen. VDI is door de centralisatie van het beheer een belangrijk onderdeel en soms een eerste stap op weg naar een (hybride) toekomstbestendige cloud omgeving.

Heeft u nog grip op al uw data? Maak een afspraak met onze specialisten en laat u informeren over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Wilt u eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor uw organisatie?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

U kunt ons natuurlijk ook bellen op:
+31 (0)345 547040

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Enterprise Hybride IT!

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail naar info@ttnl.nl of bel +31 (0)345 547040 of vul het contactformulier in.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!