TTNL Blog

Van standaard naar maatwerk: In gesprek met TTNL

Geschreven door Bjorn Peeters | Dec 18, 2023

 

TTNL is een ware transitie ondergaan. Van het bieden van oplossingen tot een ware partner waar je als organisatie bij terecht kunt met al je IT vraagstukken voor maatwerk. Onze CTO Derk-Jan Boon en CEO Michel Luxembourg bespreken deze omslag, de hybride cloud en recente ontwikkelingen op het gebied van cloud computing.

Een hands-on benadering

Zes jaar geleden besloten we bij TTNL dat we meer wilden betekenen voor onze klanten dan het simpelweg bieden van oplossingen. We wilden een stap verder gaan en een echte dienstverlener zijn waar klanten altijd bij terecht kunnen met hun IT kwesties. 

“Dat was een serieuze omslag. Het vroeg een andere manier van werken en denken en andere expertises.”, beschrijft CTO Derk-Jan Boon, die tijdens deze transitie zich bij TTNL voegde. Het werd al snel duidelijk dat klanten deze omslag waardeerden.

 

 

Is hybrid de go-to oplossing?

De unieke eigenschap van TTNL blijft de toewijding aan de hybride multicloud. Het combineren van verschillende cloud modellen biedt de meest efficiënte oplossing voor organisaties in allerlei sectoren, vindt TTNL. 

Boon, die zijn hele carrière gewijd heeft aan het werken met de cloud, gelooft als geen ander in hybride oplossingen, maar blijft eveneens kritisch: "Ik heb de laatste jaren veel over de voor- en nadelen van cloud gesproken tijdens presentaties of seminars. Vaak biedt het mogelijkheden, maar soms moet je het gewoon niet willen.” 

Dit is de kracht van TTNL als het op begeleiding van onze klanten aankomt. “We bieden de mogelijkheden van de grote cloud providers, en tegelijkertijd ook de veiligheid van een eigen omgeving die wij hebben neergezet en ook hosten. We kijken erg kritisch naar ons portfolio van vendoren en producten. Ons aanbod moet passen bij onze eigen kennis en kunde én bij de vraagstukken die we bij onze klanten zien.”

 

 

Maatwerk is waar we van houden

“We houden van specials, daar blinken we in uit." geeft CEO Michel Luxembourg aan. "Je moet niet bij ons zijn als je alleen een simpel VM’etje uit de muur wilt halen. We hebben intensief contact. Je bent bij ons nooit een nummer, je kunt altijd bellen.” Hij beschrijft hoe dit in zijn werk gaat bij verschillende soorten klanten. “Een aantal klanten hebben alles zelf on-premise staan en vragen ons het beheer uit te voeren. Anderen laten hun productie op eigen locatie staan en maken gebruik van ons platform voor uitwijk. Er zijn ook klanten die volledig gebruik maken van ons platform en helemaal ontzorgd willen worden.” 

 

De gouden regel

Luxembourg raadt organisaties aan die overwegen over te stappen naar de cloud om te beginnen met een grondige assessment. “Je moet weten waar je aan begint. Welke gegevens zijn de echte kroonjuwelen en moet je dus ook bij je houden? Met een goed onderzoek bepaal je ook wat je aan de business kant wilt bereiken.”

Boon adviseert ook een assessment van de huidige en gewenste infrastructuur. “Bedrijven die hun infrastructuur in de public cloud willen laten draaien, moeten ook de vraag stellen wat ze kunnen veranderen om het betaalbaarder te maken. Dus: hoeveel kun je uitzetten en op welk moment? Kun je makkelijk op- en afschalen? Als je die vragen niet goed stelt, dan is de kans heel groot op een onbeheersbaar traject met veel onverwachte kosten.”

 

Ontwikkelingen in cloud infrastructuur

Boon ziet een belangrijke ontwikkeling. “De partijen die er heel vroeg bij waren met cloud kozen voor de hyperscalers vanwege het gemak, hebben nu vaak problemen met governance, data management en controle. Ze zijn het overzicht totaal kwijt en willen hun belangrijkste bedrijfsprocessen weer zelf uitvoeren. Echter, data terughalen uit de public cloud blijkt vaak behoorlijk ingewikkeld en kostbaar. Er is meestal een heel sterke lock-in. Denk vooraf goed na over je exit-strategie"

Het scheiden van workloads: een logische afweging?

In de afgelopen jaren nam Luxembourg een andere trend waar. Klanten maken nu een zeer duidelijk onderscheid tussen verschillende workloads. “Voor testomgevingen en DevOps kiezen ze voor de public cloud. Productie daarentegen hebben ze vaak in een eigen private cloud en op ons platform staan.” 

Dit is volgens Luxembourg een begrijpelijke overweging, omdat je op die manier de laagste prijs betaalt voor het gebruik. “Ik maak wel eens de vergelijking met vervoer als je op reis bent. Als je twee dagen naar New York gaat, dan neem je daar de taxi, als je twee weken gaat, dan kun je beter een auto huren en als je een jaar blijft, dan koop je er waarschijnlijk één. Zo is het eigenlijk ook met cloud. Bijna al onze klanten nemen wel iets af bij de hyperscalers zoals AWS, Google, Azure en IBM Cloud, maar ze komen uiteindelijk toch uit op een hybride oplossing.”

 

Benieuwd wat een persoonlijke benadering voor u kan betekenen?

Al met al is TTNL een succesvolle transformatie ondergaan naar een toonaangevende dienstverlener die maatwerk en begeleiding biedt binnen cloudcomputing. Met onze kritische leveranciersevaluatie, focus op hybride multicloud-oplossingen, en een persoonlijke benadering zijn we bij TTNL in staat om data behoeften van klanten effectief aan te pakken. Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.