Containers: een verademing voor business én operations

Blog | Cloud Managed Services | Featured Containers: een verademing voor business én operations

Veel organisaties hebben een grote uitdaging als het gaat om het managen van containers.

Containers zijn kleine software-microservices die elk een specifieke functie vervullen.

Waar er vroeger een hele stack aan applicaties met een bepaalde functionaliteit aan te pas kwam, koppel je met containers bepaalde functionaliteiten uit die applicaties los. Een container is dus als het ware een puzzelstukje in het groter geheel. Zo is een functionaliteit of container eenvoudig op andere manieren in te zetten in je organisatie.

 

 

Veel ondernemingen willen hun time to market en de daar bij behorende ontwikkeling van software en applicaties versnellen. Ze willen sneller kunnen inspelen op eisen en wensen van de markt. Zodoende zijn er in de afgelopen jaar veel initiatieven geweest in de open source-wereld, om onderdelen van applicaties in containers te plaatsen. Zo kun je overal met deze stukjes software werken, of ze downloaden. Met containers klik je bovendien eenvoudig zelf een applicatiestack bij elkaar.

Waar een website vroeger uit één geheel bestond, is nu alleen nog maar de voorkant van de website één geheel. Aan de achterkant worden tal van containers aangeroepen die allen een verschillende functie uitvoeren.

 

Eén van de grootste supermarktketens van Nederland werkt middels deze container-technologie. Dit stelt ze in staat per dag zo’n 30 software-vernieuwingen in hun hele omgeving te realiseren. Zonder ook maar enige downtime. Deze kleine omgevingen worden zo met behulp van containers flexibel vernieuwd en verbeterd.

Voor operations, de mensen die de omgeving beheren, is de container-technologie alsnog een uitdaging. Iedere omgeving, waarin developers werken met containers, is op zichzelf staand met eigen tools, eigen monitoring en eigen deployment engines. Omdat steeds meer bedrijven middels een dergelijke container-omgeving werken, is de uitdaging voor IT-managers om dit allemaal bij elkaar te voegen en onder controle te houden.

Bij TTNL gebruiken wij Red Hat Openshift als oplossing om IT-Managers meer grip en controle te geven op deze nieuwe ontwikkelingen.

OpenShift is een omgeving waar er container orkestratie plaatsvindt met Kubernetes. Alle zaken daaromheen zoals monitoring en het automatiseren van platform, worden zo op eenzelfde manier uitgevoerd.

Een OpenShift-platform dat bij Amazon draait (Red Hat OpenShift Container Platform on AWS), biedt exact dezelfde functionaliteit en mogelijkheden als een OpenShift-platform dat in Azure (Azure Red Hat OpenShift), IBM Cloud (Red Hat OpenShift on IBM Cloud) of bij de klant on-premise draait. Hierdoor krijgt IT-operations meer controle over alle verschillende development-omgevingen en kan deze afdeling de omgeving weer goed beheren. Omdat het domein overal hetzelfde functioneert, kan de productiviteit omhoog, is het mogelijk om sneller te ontwikkelen en uiteindelijk ook veel sneller applicaties uit te rollen.

Worstelt u ook met de vraag of het slimmer is om nieuwe cloud-applicaties te bouwen of bestaande applicaties te moderniseren? Kiezen hoeft niet meer met IBM Cloud Paks. Deze ‘Cloud Paks’ zijn vooraf geïntegreerde en geoptimaliseerde cloud-applicaties voor Red Hat OpenShift. Dit ‘platform in a box’ installeert u razendsnel en is direct klaar voor gebruik. Applicatieontwikkeling vindt plaats in de containers van Cloud Paks. Cloud Paks draaien in iedere omgeving en functioneren perfect in hybride multicloud-omgevingen

 

TTNL is Platinum IBM en RedHat partner de partij om u hierbij te ondersteunen.

Wil je hier eens over sparren met een expert? Neem dan contact op met TTNL!