TTNL Blog

Containers: een verademing voor business én operations

Geschreven door Bjorn Peeters | Jun 13, 2023 6:04:42 PM

Veel organisaties hebben een grote uitdaging als het gaat om het managen van containers.

Containers zijn kleine software-microservices die elk een specifieke functie vervullen.

Waar er vroeger een hele stack aan applicaties met een bepaalde functionaliteit aan te pas kwam, koppel je met containers bepaalde functionaliteiten uit die applicaties los. Een container is dus als het ware een puzzelstukje in het groter geheel. Zo is een functionaliteit of container eenvoudig op andere manieren in te zetten in je organisatie.

 

 

Veel ondernemingen willen hun time to market en de daar bij behorende ontwikkeling van software en applicaties versnellen. Ze willen sneller kunnen inspelen op eisen en wensen van de markt. Zodoende zijn er in de afgelopen jaar veel initiatieven geweest in de open source-wereld, om onderdelen van applicaties in containers te plaatsen. Zo kun je overal met deze stukjes software werken, of ze downloaden. Met containers klik je bovendien eenvoudig zelf een applicatiestack bij elkaar.

Waar een website vroeger uit één geheel bestond, is nu alleen nog maar de voorkant van de website één geheel. Aan de achterkant worden tal van containers aangeroepen die allen een verschillende functie uitvoeren.

 

 

TTNL is Platinum IBM en RedHat partner de partij om u hierbij te ondersteunen.

Wil je hier eens over sparren met een expert? Neem dan contact op met TTNL!