Blog

De uitdagingen van HANA en S/4HANA voor uw infrastructuur

De SAP-wereld staat voor een grote verandering: vanaf 2025 zal SAP alleen nog HANA en S/4HANA ondersteunen. Dit heeft grote gevolgen voor uw bedrijfskritische SAP-applicaties. Door SAP HANA en S/4HANA te ondersteunen met een flexibele, maar betrouwbare serverinfrastructuur, speelt u in op de toekomst.

In deze blog gaan we in op de uitdagingen op het gebied van performance, de transitie naar HANA of S/4HANA en hoe dit betrekking heeft op de onderliggende infrastructuur.

Heeft u performance problemen ondervonden?

Veel van de organisaties die we spreken draaien SAP op Intel platformen. Zij lopen voornamelijk tegen uitdagingen in groei en performance aan. Organisaties die al met SAP HANA werken worden geconfronteerd met het horizontaal in plaats van verticaal schalen. Dit is noodzakelijk om de grootte van de database aan te kunnen. Hierdoor wordt het managen van de SAP Infrastructuur een grotere belasting voor de IT-afdeling.

Omdat bij HANA alles in-memory draait, is een krachtige serverinfrastructuur nodig. Voor de transitie naar HANA is daardoor vrijwel altijd nieuwe hardware noodzakelijk. Maar niet alle hardware wordt ondersteund door HANA. Zelfs klanten die nog niet willen migreren naar HANA of S/4HANA zijn enorm geholpen door SAP te migreren van de bestaande Intel omgeving naar het veel krachtigere IBM Powerplatform.

De betrouwbaarheid van IBM Power Servers

Om bedrijfskritische applicaties zoals de SAP ERP-systemen betrouwbaar te laten draaien, heeft u een stabiele infrastructuur nodig die 24/7 beschikbaarheid kan garanderen. De IBM Power servers worden gezien als één van de meest betrouwbare en veilige infrastructuren op de markt. Zij zijn niet voor niets uitgeroepen tot voorkeursplatform voor HANA. Door de virtualisatiemogelijkheden van IBM PowerVM kunnen compute resources flexibel worden toegekend en aangepast aan de wijzigende workloads (LPAR’s): het resourcegebruik van één SAP applicatie heeft zo geen invloed op de andere applicaties die op dezelfde server draaien. Zo kan een geheel SAP HANA-ecosysteem gemanaged worden op één onderliggende server.

Transitie van SAP naar SAP HANA en S/4HANA

Naast dat de IBM Power servers uitstekend geschikt zijn voor het managen van SAP applicaties, kunnen deze tevens een cruciale rol in de transitie van SAP naar SAP HANA en S/4HANA. U kunt eenvoudig binnen hetzelfde systeem LPAR’s  (Virtuele Instances) aanmaken om te testen en S/4 voor te bereiden.

IBM Power levert de kwaliteit om HANA en S/4HANA optimaal te ondersteunen. Door het gebruik van Enterprise grade memory en memory redundancy wordt de HANA database optimaal ondersteund.

Meer weten over waarom de IBM Power servers perfect geschikt zijn voor SAP HANA en S/4HANA-omgevingen? Download hier de infographic “IBM Power als de basis voor SAP HANA en SAP S/4HANA” of neem contact op met onze experts.