Blog

De voordelen van Vendor Neutral Archive

Ondanks de enorme ontwikkelingen op het gebied van storagetechnologie├źn, is het managen van data steeds complexer geworden. Door de verschillende soorten data en fases van de levenscyclus waarin de data zich bevindt is er geen uniform storageplatform dat uitkomst biedt.

 

Verlagen kosten operationeel beheer van storage met Vendor Neutral Archive

In de praktijk wordt 5/6 van de totale kosten van datastorage veroorzaakt door operationeel beheer (OPEX) terwijl de aanschaf van hardware slechts 1/6 (CAPEX) van de TCO bedraagt. Een ‘cognitieve’ datamanagementstrategie zoals het Vendor Neutral Archive (VNA) kan het beheer van gegevens drastisch vereenvoudigen, kosten en risico’s verlagen en de productiviteit voor de gebruikers en beheerders enorm verhogen.

Voor wie is een Vendor Neutral Archive of Active Archive oplossing interessant?

Een Active Archive omgeving is enorm interessant voor de complexe en kritische dataomgevingen waarbij lange bewaartermijnen van toepassing zijn zoals ziekenhuizen en overheidsinstellingen. Hoe groter de hoeveelheid (ongestructureerde) data een organisatie moet managen des te interessanter de oplossing is. Denk hierbij dus niet alleen aan de zorgsector maar ook aan de media industrie, streamingdiensten, laboratoria, camerabeveiligingsbedrijven etc.

Uitdagingen voor organisaties met grote hoeveelheden ongestructureerde data

De extreme groei van ongestructureerde data zorgt voor grote uitdagingen bij IT afdelingen. Vaak zijn, naast snelle beschikbaarheid en performance garanties, ook het verlagen van kosten voor archivering uitdagingen waar organisaties tegenaan lopen.

Zorg- en overheidsinstellingen moeten bepaalde data bijvoorbeeld tot wel 100 jaar(!) archiveren terwijl de gegevens niet of nauwelijks gebruikt worden. Deze data wil je op een kosteneffici├źntere manier opslaan maar wel beschikbaar en vindbaar houden, hetgeen perfect mogelijk is met Vendor Neutral Archive. Door de data via een centrale informatielaag cross-platform te managen, ongeacht het type van de onderliggende storage, hou je grip en controle over je data en de datastromen. Bovendien is dataprotectie en replicatie veel minder arbeidsintensief evenals het doorvoeren van aanpassingen bij nieuwe wet- en regelgeving zoals met GDPR.

Datamanagement wordt hiermee een stuk eenvoudiger waardoor u zowel op storage- als op beheerskosten kunt besparen!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail naar info@ttnl.nl of bel +31 (0)345 547040. Of vul het contactformulier in.

Lees meer over de opslag van grote hoeveelheden data:

Cloud Object Storage voor grote data omgevingenTCO Report: Tape vs. Object Storage