TTNL Blog

Migreren naar de cloud; 5 essentiële stappen voordat je migreert naar de cloud

Geschreven door Bjorn Peeters | Jun 11, 2023 8:42:26 AM

Onderstaand artikel is geschreven door René Schoemaker naar aanleiding van het interview met Derk-Jan Boon voor IDG’s ‘State of IT Special’ over migreren naar de cloud.

 

5 essentiële stappen voordat je migreert naar de cloud

Migreren naar de cloud klinkt simpeler dan het is. De belangrijkste acties die organisaties in dit proces moeten maken, gebeuren in de voorbereiding. Een goede voorbereiding maakt de kans op slagen groter en zonder die voorbereiding is de slagingskans klein. We spraken met Derk-Jan Boon, chief innovation officer bij TTNL, over de 5 noodzakelijke stappen in een goede voorbereiding in migratietrajecten naar de cloud.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Volgens Derk-Jan zijn er 5 essentiële stappen die voorafgaand aan een cloudstrategie moeten worden gemaakt, om tot een gedegen, doordachte en robuuste strategie te komen die het succes van migratietrajecten vergroot én – niet onbelangrijk – de continuïteit van de onderneming waarborgt.

 

 

Wel of niet migreren van applicaties

Nadat deze 5 stappen zijn genomen, ben je er nog niet, benadrukt Derk-Jan. Het goed in kaart brengen van het applicatielandschap, de onderlinge afhankelijkheden tussen applicaties en de wijze waarop data wordt opgeslagen en gedeeld tussen applicaties, is van groot belang. Een assessment laat vaak zien dat organisaties die onderlinge verbanden niet goed op hun netvlies hebben, zegt hij. “Als je je data classificeert op strategische waarde, waarbij je besluit op welk waardeniveau je de grens trekt tussen cloud en on-premise, dan heeft dat gevolgen voor het wel of niet kiezen voor het migreren van applicaties”, zegt hij. Een dergelijke assessment is dan ook standaard in het adviestraject van TTNL.

 

Wilt u meer weten over de onze cloud advies en strategie trajecten? Download de whitepaper: "Van uw huidige infrastructuur naar de Cloud, een verstandig idee?"