Blog

Naar de cloud? Beantwoord eerst deze drie essentiële vragen!

[/vc_column_inner]

Veel organisaties hebben de ambitie om naar de cloud te gaan, maar twijfelen over hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Hoe bepaalt u welke onderdelen naar de cloud overgezet worden en welke beter on-premise kunnen blijven staan? Al met al komt er heel wat bij kijken. Vooral als het om grote organisaties met complexe systemen gaat. U maakt een vliegende start door te beginnen met het beantwoorden van de volgende drie vragen.

De cloud wordt alsmaar toegankelijker en cloudproviders gaan verder dan voorheen in het aanbieden van een totaaloplossing. Ondanks deze vooruitstrevende ontwikkelingen is het belangrijk om niet lichtzinnig om te gaan met het selecteren van één of meerdere cloudproviders om uw data en applicaties bij onder te brengen. Voordat u daadwerkelijk stappen maakt, is het zaak om de onderstaande drie vragen te beantwoorden. De antwoorden vormen namelijk een sterke basis voor een gedegen transitie naar de cloud.

Vraag 1: Wat zijn uw beweegredenen om naar de cloud te gaan?

Dit klinkt misschien als een eenvoudige vraag, maar voor veel bedrijven is dit niet simpel te beantwoorden. Wat is het belangrijkste motief vanuit uw organisatie om de cloud te gaan gebruiken? Wellicht een snellere time-to-market of een bedrag per maand betalen in plaats van één grote investering in hardware. Formuleer voor uzelf wat de belangrijkste redenen zijn en welke van die redenen de hoogste prioriteit heeft.

Vraag 2: Is uw organisatie klaar om naar de cloud te gaan?

Ga na of uw organisatie IT-technisch maar ook bedrijfsmatig goed is ingericht om clouddiensten te gaan gebruiken. Vanuit de cloud werken is namelijk aanzienlijk anders dan vanuit een on-premise omgeving. U moet er zeker van zijn dat medewerkers binnen de organisatie daar goed mee om kunnen gaan. Het komt meer dan eens voor dat bedrijven enthousiast naar een cloudomgeving overstappen, maar uiteindelijk niet aan de werkwijze kunnen wennen waardoor alles weer on-premise geplaatst moet worden.

Vraag 3: Welke cloudprovider(s) passen het beste bij de wensen en behoeften van uw organisatie?

Kijk goed naar de portfolio’s van cloudproviders. Iedere cloudprovider heeft namelijk zijn eigen insteek en specialismes. Het is belangrijk dat het portfolio met diensten aansluit op de wensen, behoeften en businessprocessen vanuit uw organisatie. Zo vermijdt u dat u voor een bepaalde cloudprovider kiest, zaken en processen daarop afstemt en er vervolgens achter komt dat u beter geholpen was met een ander platform. Bijvoorbeeld omdat die cloudomgeving een betere integratie biedt met hetgeen u on-premise heeft staan.

Wissel eens van gedachten met één van de TTNL-specialisten via 0345 547040 of vul het contactformulier in!