Blog

Naar de cloud? Beantwoord eerst deze twee essentiële vragen

[/vc_column_inner]

Derk-Jan Boon, CIO TTNLVeel organisaties hebben de ambitie om naar de cloud te gaan, maar twijfelen over hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Hoe bepaalt u welke onderdelen naar de cloud overgezet worden en welke beter on-premise kunnen blijven staan? Al met al komt er heel wat bij kijken. Vooral als het om grote organisaties met complexe systemen gaat. U maakt een vliegende start door te beginnen met het beantwoorden van de volgende twee vragen.

De cloud wordt alsmaar toegankelijker en cloudproviders gaan verder dan voorheen in het aanbieden van een totaaloplossing. Ondanks deze vooruitstrevende ontwikkelingen is het belangrijk om niet lichtzinnig om te gaan met het selecteren van één of meerdere cloudproviders om uw data en applicaties bij onder te brengen. Voordat u daadwerkelijk stappen maakt, is het zaak om de onderstaande twee vragen te beantwoorden. De antwoorden vormen namelijk een sterke basis voor een gedegen transitie naar de cloud.

Vraag 1: Wat zijn uw beweegredenen om naar de cloud te gaan?

Dit klinkt misschien als een eenvoudige vraag, maar voor veel bedrijven is dit niet simpel te beantwoorden. Wat is het belangrijkste motief vanuit uw organisatie om de cloud te gaan gebruiken? Wellicht een snellere time-to-market of een bedrag per maand betalen in plaats van één grote investering in hardware. Formuleer voor uzelf wat de belangrijkste redenen zijn en welke van die redenen de hoogste prioriteit heeft.

Vraag 2: Welke cloudprovider(s) passen het beste bij de wensen en behoeften van uw organisatie?

Kijk goed naar de portfolio’s van cloudproviders. Iedere cloudprovider heeft namelijk zijn eigen insteek en specialismes. Het is belangrijk dat het portfolio met diensten aansluit op de wensen, behoeften en businessprocessen vanuit uw organisatie. Zo vermijdt u dat u voor een bepaalde cloudprovider kiest, zaken en processen daarop afstemt en er vervolgens achter komt dat u beter geholpen was met een ander platform. Bijvoorbeeld omdat die cloudomgeving een betere integratie biedt met hetgeen u on-premise heeft staan.

Cloudplatform geënt op enterprises

Sommige cloudplatformen zijn gericht op een breed publiek en andere juist op een specifieke doelgroep of bedrijfsgrootte. De IBM Cloud staat erom bekend naadloos op enterprises aan te sluiten. De diensten zijn bijvoorbeeld geënt op vraagstukken die bij enterprise-IT veelvuldig voorkomen. Denk aan zogeheten GPU-computing op het moment dat er veel rekenkracht nodig is. Zeker voor enterprises die zich met AI bezighouden is dat interessant.

Wilt u weten welke andere voordelen de IBM Cloud voor enterprises biedt? En hoe u uw organisatie samen met IT-specialist TTNL ‘cloud ready’ kunt maken?

Lees het in de whitepaper ‘IBM Cloud: houd de regie over uw data en kosten. Zo maakt u met TTNL de juiste overstap!’ Of neem contact op met één van de TTNL-specialisten via 0345 547040.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail naar info@ttnl.nl of bel +31 (0)345 547040. Of vul het contactformulier in.

U kunt ons natuurlijk ook bellen op:
+31 (0)345 547040

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Enterprise Hybride IT!

Lees ook in de whitepaper ‘IBM Cloud: houd de regie over uw data en kosten. Zo maakt u met TTNL de juiste overstap!’

 

Whitepaper IBM Cloud