Spreker: Alex Carver – Pure Storage
Introductie: In deze sessie onderzochten we hoe VMware vSphere Virtual Volumes (vVols) met stretched clusters op Pure Storage de hoogste beschikbaarheid kunnen bieden voor bedrijfskritische workloads. Door het combineren van synchrone replicatie en metro clustering kunnen bedrijven streven naar zero RPO en near-zero RTO voor een naadloze bedrijfscontinuïteit. Ontdek hoe deze nieuwe verbeteringen IT-teams in staat stellen om operaties te vereenvoudigen, gegevensbescherming te verbeteren en downtime te elimineren, allemaal naadloos geïntegreerd in VMware met Pure Storage.
VMware vSphere Virtual Volumes (vVols) werd in 2015 door VMware geïntroduceerd om uitdagingen rondom opslag voor virtuele machines op te lossen. Het concept achter vVols is dat virtuele machines en virtuele schijven de basis vormen voor opslagbeheer, in plaats van LUN’s, waarbij een volledige datastore wordt beheerd waarin bestanden van meerdere VMs worden opgeslagen. Met vVols kunnen gegevens in grote datacenters met veel VMs effectiever worden georganiseerd, wat meer flexibiliteit biedt en opslagbeheer eenvoudiger maakt.
vVols bieden een flexibele, op beleid gebaseerde benadering van opslagbeheer. Met Storage Policy-Based Management (SPBM) kunnen IT-teams opslagbeheer automatiseren en hun infrastructuur optimaliseren. Bedrijven hoeven met vVols niet langer afhankelijk te zijn van traditionele filesystems zoals VMFS/NFS en kunnen de complexiteit en kosten van overprovisioning verminderen. Dit maakt vVols een populaire keuze voor organisaties die een eenvoudige, schaalbare opslagoplossing nodig hebben.
Waarom vVols? Vroeger versus Nu
Een van de meest waardevolle toepassingen van vVols in combinatie met Pure Storage’s Active Cluster is het waarborgen van gegevensbescherming en bedrijfscontinuïteit. Bedrijven kunnen profiteren van zero RPO en near-zero RTO, wat betekent dat hun gegevens direct beschikbaar blijven, zelfs tijdens kritieke incidenten. Dit is vooral belangrijk voor bedrijfskritische workloads die afhankelijk zijn van continue beschikbaarheid. Met Active DR NVMe vVols biedt Pure Storage ook geavanceerde bescherming tegen ransomware, waardoor bedrijven zowel snel kunnen herstellen als proactief beschermd zijn tegen dataverlies.
Het gebruik van vVols groeit snel, vooral in omgevingen die afhankelijk zijn van databases, zoals SQL-systemen. De ‘always-on’ trend maakt vVols aantrekkelijk voor bedrijven die een betrouwbare en veerkrachtige oplossing nodig hebben. Vooral in datacenters die werken met toepassingen die constante beschikbaarheid vereisen, zoals databases, biedt vVols aanzienlijke voordelen door de robuustheid en schaalbaarheid.
VMware heeft ambitieuze plannen voor de volgende generatie vVols, die een consistente en geoptimaliseerde gebruikerservaring zal bieden voor moderne opslagplatforms. De drie belangrijkste doelstellingen zijn: het leveren van een consistente, geoptimaliseerde gebruikerservaring over verschillende opslagplatforms; de ontwikkeling van vVols voor moderne, grootschalige toepassingen zoals AI/ML-workloads en implementaties bij Cloud Service Providers; en de volledige integratie met VMware Cloud Foundation (VCF). Daarnaast wordt de Cloud Snap-functionaliteit verwacht, waarmee bedrijven vVols-gegevens in publieke cloudopslag kunnen bewaren, wat extra flexibiliteit biedt voor back-ups en herstel.
TTNL en Pure Storage bieden een uitgebreide Virtualization Assessment aan om bedrijven te helpen inzicht te krijgen in hun VM-gebruik en mogelijke optimalisatiekansen. Dit assessment biedt:
Met deze assessment kunnen bedrijven hun risico’s proactief beheren, operationele continuïteit garanderen en aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.
Door onze samenwerking met Pure Storage kan TTNL bedrijven ondersteunen met oplossingen voor gegevensbeheer en bescherming die voldoen aan de eisen van moderne bedrijven. Of het nu gaat om maximale beschikbaarheid en gegevensbescherming met Active Cluster en vVols, wij helpen onze klanten hun IT-infrastructuur te vereenvoudigen en klaar te maken voor toekomstige uitdagingen.