TTNL Blog

Wat is er nieuw in IBM Power10? - TTNL

Geschreven door Antoni Uni | Jun 25, 2023 8:54:18 PM

IBM lanceerde onlangs de eerste Power10-server.

Een nieuwe generatie servers met een compleet vernieuwde opbouw en functionaliteiten. Daarmee realiseren ze forse verbeteringen qua prestaties, rekenkracht en energieverbruik. Onze IBM Power-specialisten Antoni Uni en Maarten de Vries leggen uit wat de belangrijkste verschillen zijn en welke voordelen dit voor u heeft. TTNL is expert op het gebied van IBM Power-systemen en biedt managed services en cloud-diensten. Daarnaast is TTNL’s PowerCloud Power10 Ready, waardoor u ook profiteert van de voordelen van Power uit de cloud.

Power-processor

Om te beginnen komt IBM met een compleet nieuwe CPU: de IBM Power10-chip. De meeste fabrikanten proberen om bij iedere nieuwe generatie CPU meer gigahertz en cores in processoren te verwerken om de prestaties te verbeteren. Hierdoor worden processoren weliswaar sneller, maar produceren deze ook meer warmte. Dat vraagt om meer koeling, waardoor het stroomverbruik in het datacenter toeneemt. Een kostbare zaak, aldus Maarten de Vries van TTNL: “De hoge energieprijs brengt enorme extra kosten met zich mee.”

 

Bij het ontwikkelen van de Power10-processor heeft IBM gekozen voor een andere aanpak: met een nieuwe processor opbouw en een chip van slechts 7 nanometer is het mogelijk om de prestaties te verbeteren, maar ook het energieverbruik omlaag te brengen. Daarmee is Power10 niet alleen tot 50 procent sneller dan zijn voorganger, maar ook 33 procent energiezuiniger!

 

 

Kortom: met IBM Power10 profiteert u van de hoogste prestaties en betrouwbaarheid, maar ook van een lager stroomverbruik en een efficiënte hybrid cloud-oplossing. Meer weten over IBM Power-oplossingen? Lees dan hier verder.

Kunt u niet wachten om de nieuwste Power10 alvast in uw eigen datacenter te zien? Bekijk deze demo 

Wil je hier eens over sparren met een expert? Neem dan contact op met TTNL!

 

Senior IBMi pre-sales & technical consultant

Antoni Uni is onze Senior specialist op het gebied van IBM Power en IBMi.