Virtuele ronde tafel sessies

Business Continuity: Disaster recovery versus ransomware

Hoe snel kan uw organisatie herstellen na een ransomware aanval? Het risico van een ransomware aanval is mogelijk groter dan die van een disaster, terwijl we wel zijn voorbereid op een disaster, zijn we dat vaak onvoldoende op een ransomware aanval, terwijl de mogelijke impact gelijk kan zijn.Ransomware

Bescherm uw organisatie tegen ransomware-aanvallen en de gevolgen hiervan

Ransomware is er specifiek op gericht om systemen en data te vergrendelen en toch onderschatten veel organisaties de risico’s en de strategische waarde van het verbeteren van gegevensbescherming.
De rol van antivirus software en backup wordt steeds belangrijker en de beveiliging en herstelmogelijkheden van uw storage laag mogen hierbij zeker niet vergeten worden.

Wat zijn de risico’s van ransomware voor uw organisatie

De gevolgen van ransomware kunnen veel grote impact hebben. Buiten het feit dat er om losgeld wordt gevraagd kunnen getroffen organisaties niet zelf beschikken over belangrijke data. Medewerkers kunnen niet werken en bedrijfsprocessen vallen geheel of gedeeltelijk stil. Bovendien zal de reputatieschade enorm zijn. Afhankelijk van de aard van de organisatie en de aanval loopt de schade al snel in de miljoenen.

Welke effectieve oplossingen zijn er?

Krachtige security en scherpe oplettendheid van medewerkers zijn essentieel ter voorkoming van een dergelijke aanval. Wees u bewust van de gevaren.
Maar mocht u toch getroffen worden is een ransomware bestendige back-up cruciaal. Want wanneer al uw data versleuteld is, bent u met een ransomware bestendige back-up niet afhankelijk van de eisen van de hackers om uw data te decoderen. Door het risico op dataverlies en downtime te minimaliseren, kan een organisatie de financiële schade enorm beperken.

TTNL heeft jarenlange ervaring met het beschermen van complexe infrastructuren. Ransomwareaanvallen kunnen verouderde architecturen met disk en tape enorm zwaar belasten. Wij hebben een hele goede oplossing gevonden in Pure Storage. SafeMode-snapshots bieden ingebouwde bescherming tegen ransomwareaanvallen door regelmatig een back-up van uw systeem te maken tot alleen-lezen momentopnamen van waaruit u uw gegevens kunt herstellen. Omdat deze snapshots niet kunnen worden gewijzigd, verwijderd of gecodeerd, zijn ze beschermd tegen ransomwareaanvallen.

Graag nodigen Pure Storage en TTNL u uit om tijdens een virtuele ronde tafel sessie* met een klein gezelschap dieper op het beschermen van uw dataomgeving in te gaan.

Datum 3 februari van 10.00-12.00 uur

Omdat we de sessies graag interactief houden willen we maximaal 5 deelnemers per sessie toelaten. Tijdens deze Teams sessie kijken we naar de risico’s en mogelijkheden van uw omgeving en die van uw vakgenoten. U leert van ons en wij leren van elkaar!

Interesse? Doe mee, schrijf je in en ontvang de details om deel te nemen!

Geef aan waar uw voorkeur naar uit gaat.

2020 Securityonderzoek AG Connect:

Bijna driekwart van de IT’ers denkt dat ransomware hun organisaties kan raken. Minder dan één tiende denkt dat dit níet zo is. Daarnaast antwoordt iets meer dan één tiende ‘weet niet’ op de vraag of hun organisatie geraakt kan worden door ransomware. Opvallend genoeg geeft een minderheid van ongeveer één twintigste aan dat ransomware bij hun al heeft toegeslagen.

De bevraagde IT’ers voorzien grote impact voor bedrijven en instellingen als die geraakt worden door ransomware. Ruim twee derde ziet dit als behoorlijk tot zeer schadelijk, en minder dan één derde schat ransomware-infectie in als enigszins schadelijk voor hun organisatie. Een zeer klein deel (van nog geen één twintigste) meent dat ransomware niet schadelijk is voor hun organisaties.

 

Lees ook eens het whitepaper over ransomware of bekijk de recording van ons webinar over dit onderwerp:

Whitepaper: Hoe ziet een ransomware aanval eruit en wat kun je ertegen doen?Recording webinar: Voorbereiden op en herstellen van een ransomware-aanval