TTNL Blog

Nadelen Hybrid Cloud: Belangrijke ovewegingen

Geschreven door Alex den Hartog | Dec 29, 2023 9:48:25 AM

Als bedrijf moet u meegaan met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cloudplatformen. Een belangrijke innovatie is de hybride cloud. Dit soort cloud is een combinatie van elementen van zowel private als public cloud-oplossingen. Hierdoor kan het flexibiliteit en schaalbaarheid bieden. Toch is het belangrijk dat u de nadelen van hybrid cloud oplossingen begrijpt voordat u deze technologie implementeert.

Wat is een hybride cloud?

Een hybrid cloud is een combinatie van de private en public cloud, gebruikt voor cloud computing. Sommige gegevens en applicaties blijven binnen de organisatie. Andere worden gehost in de openbare cloud bij een externe provider.

De belangrijkste elementen van een hybride cloud zijn:

  • Private Cloud: De exclusieve cloud-infrastructuur wordt beheerd voor een specifieke organisatie. Deze infrastructuur kan fysiek zijn, zoals on-premises servers, of virtueel in een datacenter. Het biedt meer controle over gegevens en applicaties, maar kan minder schaalbaar zijn dan de public cloud.
  • Publieke Cloud: Deze cloud wordt beheerd door derden, zoals AWS, Azure, of Google Cloud platform. Deze bieden een netwerk van servers. U kunt snel extra capaciteit krijgen op basis van uw behoeften. De oplossing biedt lagere kosten dan andere cloud opties.

Een hybride cloud-oplossing combineert private en public cloud. Dit is voordelig voor organisaties. Het stelt u in staat om gegevens en workloads dynamisch te verplaatsen tussen private en public cloud-omgevingen, afhankelijk van de behoeften van uw applicaties.

 

Uw hybride cloud organiseren met TTNL

Een hybride cloud biedt veel voordelen. Toch moet u bij de afweging welke cloud het beste bij u past, de kosten en baten onder de loep nemen. Zorg bijvoorbeeld dat u genoeg middelen en kennis hebt om de complexe structuur te beheren. Zo kunt u de cloud maximaal bezetten.

TTNL biedt naadloze implementatie van cloud-oplossingen, met diepgaande expertise in zowel private als public cloud-technologieën. Met TTNL kunt u de voordelen van hybride cloud-oplossingen benutten, terwijl u de nadelen minimaliseert. Door samen te werken met TTNL kunt u uw hybride cloud-strategie optimaliseren en uw concurrentiepositie versterken.