TTNL Blog

IBM Annonceert nieuwe Power10 scale-out servers voor IBM i-, AIX en Linux - TTNL

Geschreven door Antoni Uni | Jun 25, 2023 6:01:16 PM

12 juli 2022 – IBM Annonceert nieuwe Power10 scale-out servers voor IBM i-, AIX en Linux.

Vandaag heeft IBM de specificaties bekend gemaakt van de Power10 scale-out servers. Deze 2- en 4U hoge servers met 1- of 2 sockets zijn uitermate populair bij gebruikers met IBM i, AIX en Linux workloads. Een nieuwe generatie servers met een compleet vernieuwde opbouw en functionaliteiten. Onze IBM Power-specialist Antoni Uni licht de laatste nieuwtjes toe.

 

 

Performance

IBM Power Systemen staan bekend om hun duurzaamheid en up-time. De performance groeit met iedere generatie: IBM Power10 is qua performance ten opzichte van de IBM Power8 processor 2.6x sneller en ten opzichte van de IBM Power9 1.9x sneller. Dit resulteert in een CPW (Commercial Processing Workload rating) waarde van ~25.000 CPW per core en een rPerf (POWER Relative Performance) waarde van ~30 rPerf per core! Deze performance boost vertaald zich natuurlijk in een snellere verwerking van online transacties, verkorte batch verwerkingen en meer workload per processor. Het is niet voor niets dat de IBM POWER processor zeer geschikt is om Oracle databases op te laten landen. Door de krachtige IBM POWER processoren heb je minder Oracle licenties nodig om dezelfde transacties op bijvoorbeeld Intel te verken en levert een enorme besparing op.

 

De nieuwe IBM Power10 systemen zijn vanaf eind juli leverbaar. Wilt u weten wat IBM Power10 voor uw organisatie kan beteken neem dan contact op met auni@ttnl.nl of uw TTNL-accountmanager.

Meer weten over IBM Power-oplossingen? Lees dan hier verder of neem contact op.

 

 

Senior IBMi pre-sales & technical consultant

Antoni Uni is onze Senior specialist op het gebied van IBM Power en IBMi.