TTNL Blog

Public vs private vs hybrid cloud: de verschillen

Geschreven door Bjorn Peeters | Dec 29, 2023 3:01:11 AM

Technologie is voortdurend in beweging. In de laatste jaren had geen enkele technologische ontwikkeling zo'n impact als cloud computing. Cloud computing biedt de mogelijkheid om op een flexibele, schaalbare en kosteneffectieve manier IT-resources te gebruiken. Het kiezen van het juiste cloudmodel is van cruciaal belang voor het succes van uw organisatie. In deze blogpost gaan we samen met TTNL’s CTO Derk-Jan Boon dieper in op de verschillen tussen public vs private vs hybrid cloud. Ook bieden we inzichten om een goed besluit te nemen.

Wat is cloud computing?

Voordat we ingaan op de verschillen tussen type clouds als private cloud, publieke cloud en een hybride cloudomgeving, is het belangrijk om te begrijpen wat cloud computing in het algemeen inhoudt. Cloud computing verwijst naar het leveren van IT-diensten via het internet. Voorbeelden zijn opslag, analytics, databases, en meer. Je kunt gebruikmaken van externe datacenters die deze diensten aanbieden. Het is dan niet nodig om hardware en software zelf lokaal te beheren.

Het belang van cloudoplossingen kan niet worden overschat. Het stelt je in staat snel te schalen en kosten te verminderen. Ook krijg je toegang tot geavanceerde technologieën die anders moeilijk te implementeren zijn. Cloud computing heeft de manier waarop we zaken doen getransformeerd en blijft zich verder ontwikkelen.

 

Start jouw weg naar de cloud met TTNL

Weeg je de voordelen van de private cloud vs public cloud af? Of misschien zie jij wel meer potentie in een hybride omgeving? Met de juiste ondersteuning kun je cloud computing optimaal benutten. Neem contact op met TTNL om jouw weg naar de cloud in gang te zetten.