TTNL Blog

Wat is public cloud? Kenmerken en toepassingen

Geschreven door Alex den Hartog | May 15, 2024 11:06:30 AM

In de IT is cloud computing niet meer weg te denken. Binnen cloud technologie zijn er verschillende soorten clouds. Maar wat is public cloud precies? De public cloud is een van de meest prominente en veelzijdige oplossingen.

Hier verken je de definitie van de public cloud en de basiskenmerken ervan. Ook analyseren we verschillen met andere cloudmodellen, en identificeren we populaire toepassingen.

Wat is public cloud?

De public cloud is een model waarbij externe providers cloud managed services aanbieden via het internet. Zo krijg je toegang tot gedeelde computermiddelen zonder de fysieke infrastructuur te bezitten. Denk bijvoorbeeld aan servers, opslag en applicaties. Met deze benadering van cloud computing kun je snel en efficiƫnt IT-middelen gebruiken. Je betaalt enkel voor wat je daadwerkelijk verbruikt.

De openbare cloud positioneert zichzelf als een toegankelijke en kosteneffectieve optie voor organisaties. Het biedt jou een breed scala aan diensten, variƫrend van IT infrastructuur tot software. Daarnaast kun je die diensten precies aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Klaar om de kracht van de public cloud te benutten?

Neem vandaag nog contact met ons op. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het succesvol implementeren en optimaliseren van de public cloud. optimaal benutten. Neem contact op met TTNL om jouw weg naar de cloud in gang te zetten.