TTNL Blog

Data storage systems: welke technologie past bij u?

Geschreven door Bjorn Peeters | Feb 29, 2024 12:01:42 PM
Gegevens zijn noodzakelijk voor bedrijfsprocessen en het genereren van omzet. Elk stukje verzamelde data kan waardevol zijn. Klantgegevens, personeelsdossiers, financiƫle gegevens en intellectuele eigendommen zijn gegevens die toegankelijk en op een veilige locatie opgeslagen moeten zijn.
De meeste bedrijven bewaren deze gegevens digitaal in data storage systems, waardoor het vinden en optimaliseren van betrouwbare en effectieve oplossingen voor gegevensopslag en data management een belangrijke strategie wordt. 
Met storage options voor elke grootte, elk bedrijf en elk budget, is het een uitdaging en tijdrovend om te bepalen welke vormen van gegevensopslag het beste zijn voor de behoeften van uw organisatie.

Basisprincipes van dataopslag

Data storage is het bewaren van informatie in data centers via technologie die ontworpen is om die gegevens op te slaan en zo toegankelijk mogelijk te maken.
Data-opslagsystemen zijn essentiĆ«le infrastructuur componenten die informatie opslaan, organiseren en beheren voor computersystemen. Deze systemen omvatten basiscomponenten zoals harde schijven, solid-state drives (SSD's), en opslagnetwerken. Harde schijven gebruiken magnetische opslag om gegevens te bewaren, terwijl SSD's dat doen met behulp van flash geheugen voor snellere toegang. 
Data-opslagsystemen zijn noodzakelijk voor het bewaren en beheren van digitale informatie binnen moderne IT-infrastructuren, zeker met de opkomst van big data, Artificial Intelligence (AI) en machine learning.

Data Storage soorten


Gaat u de digitale transformatie aan?

Diverse data storage systems zijn beschikbaar, elk met unieke eigenschappen. Het opslagsysteem moet aansluiten op uw bedrijfsprocessen wat betreft, kosten, efficientie, schaalbaarheid, en beveiliging. Nieuwe technologieen als hypergeconvergeerde opslag streven ernaar om nog beter aan te sluiten op de opslag- en beheerbehoeften van organisaties.
Bekijk onze storage as a service mogelijkheden en transformeer uw onderneming naar een digitale superkracht.