Storage as a Service:

Meer flexibiliteit, minder kosten

Storage as a Service (STaaS) is een cloudgebaseerde managed service waarbij bedrijven toegang krijgen tot externe opslagcapaciteit. Het biedt organisaties de mogelijkheid om opslagruimte te huren en data op te slaan. Ook kunt u uw data  beheren en herstellen zonder dat u de kosten en complexiteit van een fysieke opslaginfrastructuur hoeft te dragen.

STaaS stelt bedrijven in staat om op een kosteneffectieve manier hun opslag behoeften uit te breiden en te schalen op basis van hun behoeften. Het biedt ook een hoge mate van flexibiliteit en betrouwbaarheid bij het beheren van data.

Er zijn verschillende soorten STaaS-oplossingen beschikbaar, zoals public, private en hybrid cloud storage. Bedrijven kunnen kiezen voor een oplossing op basis van hun specifieke opslag behoeften en budget.

Vereenvoudig uw storage omgeving met een flexibel abonnement. Zoekt u meer flexibiliteit in de consumptie van storage, data protection en data management? Ontdek eenvoudige, betrouwbare Storage-as-a-Service (STaaS) voor on-premise en public cloud. Één abonnement voor al uw storage-diensten.

TTNL_Whitepaper-mockup-SAAS

Download Whitepaper

Whitepaper Storage-as-a-service

Het gemak van schaalbare data opslag tegen lage kosten. Download het whitepaper hier!

TTNL_Whitepaper-mockup-SAAS

Download Whitepaper

Whitepaper Storage-as-a-service

Het gemak van schaalbare data opslag tegen lage kosten. Download het whitepaper hier!

storage service

Hoe werkt Storage Service?

Een Storage- as-a-Service abonnement omvat:

  • Één eenvoudig abonnement voor uw block-, file-, en object-opslag behoeften
  • Toegang tot management tools voor uw hybride cloud-omgeving vanuit één enkel dashboard
  • 100% OPEX-abonnementsmodel waarmee u alleen betaalt voor uw gebruik
  • De mogelijkheid om eenvoudig op- en af te schalen

Voordelen van "storage as a service"

Flexibele data opslag

Storage-as-a-Service biedt u een cloud-ervaring waarbij het gemakkelijk is om in te stappen, op te starten en uit te stappen. Door de hoge beschikbaarheid van producten kunt u op korte termijn op- en afschalen.

Betaal alleen voor wat u gebruikt

STaaS is een model voor data-opslag waarbij u de gewenste opslagcapaciteit en prestatievermogen tot u beschikking heeft in een abonnementsvorm . STaaS bespaart u geld door meer vrijheid in de operationele uitgaven (OPEX) te bieden.

U betaalt alleen voor de opslag die u nodig hebt, wanneer u die nodig hebt. U wordt gefactureerd op basis van het verbruik met slechts een minimale commitment. Dus u hoeft niet langer al jaren van tevoren extra kosten te maken door  opslag te kopen of te leasen. Dit biedt meer financiële flexibiliteit.

Gemakkelijk data migreren tussen clouds

Naadloze data mobiliteit met eenvoudige, efficiënte replicatie van on-premises data naar de cloud, of cloud naar cloud migratie. Hiervoor gebruiken wij backup en recovery in onze Recovery Cloud.

storage type-1

Verschillende soorten "storage as a service"

Storage as a Service (STaaS) is een type service waarbij een derde partij opslagruimte levert aan klanten via de cloud. Een voorbeeld hiervan is Azure storage. Er zijn verschillende soorten STaaS, waaronder:

  • Public cloud. Een service die gedeelde opslagruimte biedt aan meerdere klanten. Het biedt een hoge mate van schaalbaarheid en is over het algemeen kosteneffectief.
  • Private cloud. Een opslagdienst die wordt beheerd door een organisatie intern en toegankelijk is via een privénetwerk. Het biedt meer controle en veiligheid, maar is over het algemeen duurder dan een public cloud.
  • Hybride cloud. Deze opslagservice maakt van zowel public als private cloud-opslag gebruik . Zo kan deze cloud de voordelen van beide combineren. Hiermee kunnen organisaties flexibiliteit, schaalbaarheid en controle bereiken.

Toepassingen van cloud storage services

Storage as a Service (SaaS) biedt diverse toepassingen. Voorbeelden zijn backup en herstel, bestandsdeling, archivering en compliance. Met SaaS kunnen bedrijven hun gegevens op een externe server opslaan. Hierdoor zijn ze beschermd tegen gegevensverlies en -beschadiging.

Het biedt ook een handige manier om bestanden te delen en samen te werken met collega's, ongeacht de locatie. Daarnaast kunnen bedrijven met SaaS hun gegevens archiveren en voldoen aan de compliance-eisen binnen hun branche.

Door gebruik te maken van SaaS, kunnen bedrijven profiteren van betrouwbare en kosteneffectieve opslagoplossingen zonder de noodzaak van dure infrastructuurinvesteringen.

StaaS implementeren

Bent u op zoek naar een storage-as-a-service abonnement? Dan kunt u uw eigen abonnement samenstellen op basis van uw specifieke behoeften.

Eerst moet u kiezen welk type storage u nodig heeft. Vervolgens selecteert u de looptijd van het abonnement. De minimale looptijd is 12 maanden.

Geef ook de gewenste capaciteit aan, uitgedrukt in terabytes (TB), en bepaal de gewenste SLA (Service Level Agreement). Deze bevat de garanties en voorwaarden waaronder de service wordt geleverd. Op basis van deze criteria kunt u een abonnement op maat samenstellen dat perfect past bij uw behoeften.

Wat kost Storage-as-a-service?

Wij geloven dat data-opslag eenvoudig, naadloos en duurzaam moet zijn. Storage-as-a-Service is een uniek abonnementsmodel dat is afgestemd op het bieden van maximale flexibiliteit voor uw wensen. Neem contact op voor een op maat gemaakt voorstel.

TTNL biedt een eenvoudig en transparant prijsmodel op basis van een vaste prijs per gigabyte.

TTNL verzorgt storage voor iedere workload

Storage as a Service (StaaS) biedt organisaties tal van voordelen. Denk bijvoorbeeld aan schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenbesparingen. Door het gebruik van externe opslagfaciliteiten hoeven bedrijven zich geen zorgen te maken over het beheer en onderhoud van hun opslaginfrastructuur. Dit kan leiden tot een vermindering van de operationele kosten en verbetering van de bedrijfsvoering.

Implementatie van StaaS kan zinvol zijn voor organisaties die behoefte hebben aan geavanceerde opslagmogelijkheden. Het is vooral aantrekkelijk voor bedrijven die snel willen kunnen op- en afschalen in capaciteit.

Als betrouwbare en ervaren serviceprovider voor cloudopslag kan TTNL organisaties helpen om optimaal te profiteren van StaaS en te zorgen voor veilige en efficiënte opslag van gegevens.

ttnl storage service

Storage-as-a-Service: 3 maanden gratis

Ontvang de eerste 3 maanden gratis! Pure Storage maakt het met Pure as-a-Service™ voor u nog eenvoudiger om aan de slag te gaan met de opslag die is afgestemd op wat u u nodig heeft voor de snelheid van uw bedrijf. Pure-as-a-Service is nu de eerste drie maanden gratis voor nieuwe klanten met een jaarcontract voor 50TiB.

Neem contact op om de kosten van uw opslagabonnement te berekenen op basis van gewenste prestaties, capaciteit en opslag behoeften.

U kunt ons natuurlijk ook bellen op: +31 (0)345 547040

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.