Networking:

Is uw datacenter toekomstbestendig?

Computer networking is essentieel voor het leveren van cloud oplossingen. Het biedt de mogelijkheid om snel en efficiënt gegevens uit te wisselen tussen verschillende computers en servers. Een goed netwerk zorgt voor een snelle en betrouwbare verbinding tussen de verschillende delen van de cloudomgeving. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot de diensten en resources die ze nodig hebben.

Met een breed scala aan netwerk technologieën kunnen we cloudoplossingen naadloos schalen en optimaliseren. Technologieën omvatten load balancing, virtualisatie en software-defined networking. Het is belangrijk dat men netwerken goed ontwerpt en beheert om de veiligheid en prestaties van de cloud omgeving te waarborgen en downtime te minderen.

Networking: noodzakelijke ondersteuning

Bij het realiseren van doelstellingen is de efficiënte ondersteuning van de onderliggende infrastructuur van essentieel belang. TTNL helpt diverse nationale en internationale organisaties bij het moderniseren van datacenters in een hybride cloud omgeving.

In een hybride cloud service draaien applicaties en workloads vaak op meerdere infrastructuren en cloud omgevingen. Hierdoor neemt de complexiteit en druk op de network service toe. Een goede netwerk architectuur is de basis voor een hybride datacenter dat klaar is voor de toekomst.

dt_networking (1)-2

Traditionele datacenters zijn vaak vanuit de techniek opgebouwd en ingericht met dedicated hardware voor vaste processen. Virtualisatie genereert al meer flexibiliteit. Het beheer van het netwerk en de storage omgeving blijft echter een complex en arbeidsintensief proces.

Door de intelligentie van de processen softwarematig te centreren en los te koppelen van de hardware krijgt u een infrastructuur die beter schaalbaar en op aanvraag beschikbaar is. Het uitrollen en beheren van applicaties kan hierdoor veel sneller.

Met een software defined network architectuur (SDN) voegt u een centrale controlelaag toe. Zo kunt u het gehele netwerk configureren, beheren en beveiligen. Door network security groups kunnen we veilige verbindingen maken tussen public, private en hybride cloud- omgevingen.

SDN verlaagt de beheersdruk en de daaraan gekoppelde OPEX. Organisaties met een Software Defined Data Center (SDDC) kunnen eenvoudiger uitbreiden. Ook kunnen zij sneller innoveren en nieuwe oplossingen efficiënter op de markt brengen.

Afhankelijk van uw wensen kijken we naar een oplossing die aansluit op uw bestaande netwerk en cloudapplicaties. We zijn ook in staat een nieuwe netwerkomgeving te creëren op basis van technologieën als Cisco, Microsoft, Oracle Cloud, en VMware.

Datacenter van de toekomst

In conclusie kan worden gesteld dat networking een cruciale rol speelt bij het leveren van cloud-oplossingen. Met de juiste infrastructuur, kunnen organisaties een betrouwbare, schaalbare en veilige cloud omgeving creëren voor hun gebruikers. Het is essentieel om een architectuur te implementeren die voldoet aan de vereisten van de cloudoplossing.

Bovendien moet men ook aandacht besteden aan de beveiliging van het netwerk. Zo voorkomt u dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot gevoelige informatie in de cloud. Door te investeren in een robuuste infrastructuur kunnen organisaties hun cloudomgeving verbeteren en zorgen voor een naadloze ervaring. Bovendien waarborgen zij hiermee de veiligheid.

ttnl networking

TTNL ontwerpt uw netwerkverbindingen

Een datacenter opzetten voor uw onderneming is een grote uitdaging. Een futureproof netwerk bevat optimale cloud connectiviteit, is beschikbaar en flexibel. Wij adviseren en begeleiden u graag in de weg naar een toekomstbestendig datacenter.

Neem contact met ons op via +31 (0)345 547040 of info@ttnl.nl!

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten. 

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten.