IT Security:

Hoe veilig is uw data?

IT security staat vaak hoog op de agenda. Waarom? Omdat de waarde van data alsmaar toeneemt, en meer bedreigingen op het gebied van IT security zich voordoen. Het 100% zeker veiligstellen van data, en het voldoen aan wet- en regelgeving, is van groot belang voor elke organisatie.
Lees hier hoe IT security werkt, welke problemen zich voordoen, en welke oplossingen er mogelijk zijn.

wat is it security

Wat is IT security?

Beveiliging van informatietechnologie (IT) is ook wel bekend als cyberbeveiliging. Het verwijst naar de maatregelen die bedrijven nemen om digitale informatie te beschermen. Bescherming is voornamelijk nodig tegen ongeoorloofde toegang, gebruik, openbaarmaking, verstoring, wijziging of vernietiging.

IT security omvat een reeks technologieën om gegevens te beschermen tegen cyber attacks. Denk bijvoorbeeld aan malware, ransomware aanvallen, phishing, hacking en social engineering. Met IT-beveiliging beoogt men de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te waarborgen. Ook handhaaft men zo de privacy en voldoet hiermee aan wettelijke vereisten.

Effectieve beveiliging van digitale gegevens vereist voortdurende controle, beoordeling en verbetering van de beveiligingsmaatregelen.

Securing IT: Hoe werkt het?

IT-security is een cruciaal aspect voor het beschermen van organisaties tegen cyberdreigingen. Dit omvat het implementeren van technische hulpmiddelen en organisatorische maatregelen om de vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van gegevens te waarborgen.

Risicoanalyse is een belangrijk onderdeel van IT-security. Dit helpt organisaties namelijk om potentiële kwetsbaarheden te identificeren. Ook kan het de ernst van de bedreigingen bepalen.

Het beveiligingsbeleid is een ander belangrijk aspect. Het stelt de regels en procedures vast die het bedrijf moet volgen om de IT-infrastructuur van te beschermen.

Oplossingen voor IT security-problemen

Organisaties hebben vaak te kampen met veel voorkomende IT-beveiligingsproblemen. Voorbeelden zijn datalekken, malware-aanvallen, bedreigingen van binnenuit en zwakke wachtwoorden. Deze problemen kunnen leiden tot aanzienlijke financiële verliezen, reputatieschade en juridische gevolgen. Om deze problemen aan te pakken kunnen organisaties een reeks oplossingen implementeren (security solutions). Bedrijven kunnen regelmatige software-updates doen. Deze zorgen ervoor dat alle software en systemen op de nieuwste en veiligste versies draaien.

Ook multifactor-authenticatie processen om de toegangscontrole te versterken is een populaire oplossing. De belangrijkste oplossing is wellicht het maken van regelmatige back-ups om gegevensverlies te voorkomen.
Bovendien kan de opleiding van werknemers in 'best practices' op het gebied van cyberbeveiliging en netwerk security voordelig zijn. Dit kan namelijk het risico op incidenten helpen verminderen.

it solutions

Security oplossingen: welke oplossing implementeren?

Om te weten te komen wat de juiste oplossing is voor uw organisatie, zal er goed gekeken moeten worden naar uw huidige infrastructuur. Welke data is er beschikbaar, waar staat het, van wie is het en hoe en wanneer wordt het benaderd? Hoe is uw data-infrastructuur ingericht en maakt u gebruik van de (hybride) cloud en cloud security? Is deze ingericht in lijn met de gestelde eisen en doelstellingen bij een aantal cyberaanvallen?

Een organisatie moet deze factoren voor zichzelf inzichtelijk maken om tot een passende oplossing te komen. Waar uw data ook staat, in de (hybrid) cloud of on-premise harde schijf, het dient altijd veilig te zijn voor gebruikers.

Best practices voor IT cyber security

Organisaties kunnen hun IT-beveiliging verbeteren door verschillende best practices toe te passen.
Ten eerste moeten ze de toegang tot gevoelige informatie beperken tot alleen diegenen die dat nodig hebben om hun werk te doen.

Ten tweede moeten organisaties werknemers regelmatig trainen in IT-beveiligingsbewustzijn en best practices. Ook is het raadzaam zij multifactor-authenticatie implementeren. Zo voegen zij een extra beveiligingslaag toe aan logins.

Verder is het raadzaam dat organisaties hun software up-to-date houden. Bijvoorbeeld met beveiligingspatches.

Om data breaches voor te zijn moeten organisaties regelmatig beveiligingsprotocollen testen. Zo kun je kwetsbaarheden opsporen voor er ze problemen veroorzaken.

Het is ook belangrijk om over een duidelijk incident response plan te beschikken. In het geval van een calamiteit kun je snel en effectief reageren op inbreuken op de beveiliging.

it security practices

Hoe kan TTNL jouw data beveiligen?

TTNL helpt u graag aan de bijpassende oplossing voor uw gegevensbescherming. Dit doen wij op basis van bewezen dataprotectie-technologieën. Wij helpen u bij het verlagen van risico’s op beveiligingsincidenten en datalekken.

Ook helpen we u bij het minimaliseren van eventuele gevolgen. Denk hierbij aan het versleutelen van persoonsgegevens tot de betrouwbaarheid van uw verwerkingssystemen.
Maar onze aanpak is meer dan alleen dataprotectie. Ook backup en recovery worden meegenomen. Zo kunnen wij gegevens herstellen en terugzetten op de originele plek. Bijvoorbeeld wanneer deze verloren of beschadigd zijn geraakt.

Ontzorging naar wens

Met de juiste security-aanpak maakt u zich nooit meer druk om de veiligheid van uw data. Dataprotectie en informatiebeveiliging zijn het DNA van TTNL. We helpen u dit volledig uit te tekenen.

Wij kunnen u helpen bij het monitoren, testen, evalueren en upgraden van uw systemen. Zo garandeert u de veiligheid van uw data en datacenter.

U kunt er zelfs voor kiezen om TTNL de data beveiliging volledig op zich te laten nemen. Dit is mogelijk met behulp van het managed services-aanbod.

Meer weten? Maak vandaag nog een afspraak met onze security experts!

Wie houdt uw organisatie veilig? 🔒

Neem contact met ons op voor een vrijblijvens op maat gemaakt security plan voor jouw organisatie.

Wie houdt uw organisatie veilig? 🔒

Neem contact met ons op voor een vrijblijvens op maat gemaakt security plan voor jouw organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Enterprise Hybride IT

Vergadering Opzetten

Onze Specialist

Vincent Sipkes is onze specialist op gebied van hybride cloud oplossingen.