TTNL Software License
Support Services

Met software licentie consulting services helpen we u besparen op uw softwarelicense

Een softwarelicentie is een contract tussen een softwareleverancier en een gebruiker. Deze overeenkomst bepaalt hoe men de software mag gebruiken. Het is van cruciaal belang om de juiste licentie te hebben om legale problemen te voorkomen en om zeker te zijn dat u de juiste ondersteuning krijgt.

software license

Software license support is een dienstverlening die bedrijven helpt om de juiste softwarelicenties te verkrijgen. Ook helpt het bedrijven licenties correct te beheren. Dit omvat bijvoorbeeld het volgen van software-updates, het bieden van technische ondersteuning, en het zorgen voor naleving van de licentievoorwaarden.

Software license support kan bedrijven helpen om kosten te besparen. Dit is mogelijk door het risico's op juridische vervolging te minimaliseren en software-uitgaven te optimaliseren. Bovendien ontzorgt deze dienst uw IT-afdeling van tijdrovende taken.

TTNL heeft alle kennis in huis om de licenties en contracten compleet te managen. Wij fungeren als eerste aanspreekpunt voor al uw software gerelateerde vragen. Wij managen uw nieuwe licentie en renewal contracten en zorgen dat dit tegen de best mogelijke condities is.

Software license support oplossingen

Er zijn verschillende soorten software licenties beschikbaar voor bedrijven.

  • On-premise software license support. On-premise diensten bevinden zich op lokale servers. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om hun licenties intern te beheren en te controleren.
  • Cloudgebaseerde software license support. Dit zijn gehoste oplossingen die bedrijven in staat stellen hun licenties te beheren via een externe server. Deze is vanaf elke locatie toegankelijk.
  • Hybride software license support. Deze licentie oplossing biedt de voordelen van zowel on-premise als cloudgebaseerde systemen. Bedrijven kunnen kiezen welk systeem het beste bij een specifieke taak past.

Licentie providers

De licentiemodellen van IBM zijn talrijk en complex, er zijn diverse contract-opties. TTNL heeft jarenlange ervaring en contacten met IBM en is in staat uw onderneming geheel te ontzorgen.

Lees meer over IBM Software

TTNL is specialist in VMware virtualisatie software & (multi-) datacenter oplossingen. Voor advies en design tot en met implementatie. On-premise, Hybride of Cloud.

Bekijk ons profiel in de VMware Partner Locator

RHEL (Red Hat Enterprise Linux) en OpenShift licenseren? Wij helpen u met de juiste licentie-modellen voor cloud, virtual server en on-premises.

Bekijk ons profiel in Red Hat Partner Locator

Voordelen van software license support

Optimaal gebruik

Software licentie support optimaliseert het gebruik van softwarelicenties door het bieden van inzicht in het licentiegebruik. Ook identificeert het overtollige en ontoereikende licenties.

Besparing

Betaalt u de juiste prijs? Past de (huidige) contractvorm en termijn wel bij uw organisatie? Complexe prijsmodellen, contractvormen en supportopties zorgen ervoor dat u niet altijd de beste deal krijgt. Wij helpen u besparen op software contracten.

Compliancy

Ook vereenvoudigt licentie support compliance management. Door rapportages wat betreft het gebruik van licenties kunt u zonder inspanning voldoen aan de licentievoorwaarden. Heeft u meer capaciteit ingezet voor aangeschafte software of zoekt u ondersteuning in de onderhandeling met een software fabrikant? Ook dan staan wij voor u klaar.

software support solution

Kiezen voor de juiste support oplossing

Bij het kiezen van nieuwe licenties zijn er enkele factoren die u dient te overwegen. Ten eerste moet u bepalen welke functies specifiek betrekking hebben op uw behoeften. Voorbeelden zijn software inventory management, compliance monitoring en licentie-audit rapporten.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de prijzen van de verschillende oplossingen en hoe deze zich verhouden tot uw budget. Andere factoren om te overwegen zijn de beschikbaarheid van technische ondersteuning en de reputatie van de leverancier. Het is bovendien raadzaam om rekening te houden met de toekomst en te kiezen voor een oplossing die schaalbaar is en kan meegroeien met uw bedrijf.

Hulp nodig bij licentie aanschaf? TTNL staat voor u klaar!

Wij hebben jarenlange ervaring, kennis en contacten in huis om uw licenties en contracten compleet te managen. Wij fungeren als eerste aanspreekpunt voor al uw licentie gerelateerde vragen. Wij managen uw nieuwe licentie en renewal contracten en onderhandelen voor u de best mogelijke prijs. Deze is altijd lager dan wanneer u direct met de leverancier zaken doet.

Naast verlengingen en nieuwe aanschaf denken wij ook functioneel met u mee. Welke functionaliteit heeft u exact nodig en welk model past het beste bij de manier waarop u de software gebruikt? Zo bent u verzekerd van de meeste waarde voor de best mogelijke prijs. Tevens borgen wij compliancy en zorgen we ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken als u in een audit situatie belandt.

Heeft u ook moeite met de leveranciersportalen en het aanvragen van support? Ook hierin kunnen we ondersteunen en kunt u ons gebruiken als escalatiepunt. Kortom, met onze diensten ontzorgen we u volledig op het vlak van licentie- en contractmanagement.

TTNL-licentie- en ondersteuning services

Met TTNL-licentie- en ondersteuning services ondersteunen we u bij het bijhouden van softwarelicenties, implementatiediensten en contract advies.

  • architectuur, implementatie, integratie
  • training en opleiding
  • compliance, inzicht in verbruik
  • contract & renewal management
ttnl software license support-2

Neem contact op voor uw licentie support oplossing

Heeft u vragen of wilt weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Mail naar info@ttnl.nl of bel +31 (0)345 547040. Of vul het contactformulier in.

U kunt ons natuurlijk ook bellen op: +31 (0)345 547040

Laten we het hebben over de IT uitdagingen van uw organisatie. 💬

Vul het contactformulier in en één van onze software-experts neemt de volgende werkdag contact met je op.

Laten we het hebben over de IT uitdagingen van uw organisatie. 💬

Vul het contactformulier in en één van onze software-experts neemt de volgende werkdag contact met je op.