Private Cloud:

uw volledige datacenter as-a-service

Private cloud is een vorm van cloud computing waarbij een organisatie een eigen, afgeschermde cloud infrastructuur heeft. Deze private cloud biedt meer controle en flexibiliteit aan de organisatie zelf. Het stelt bedrijven in staat om hun IT op een efficiënte manier te beheren. Ook kunnen ze voldoen aan de beveiligingseisen die relevant zijn voor hun bedrijfsactiviteiten.

In deze tekst zullen we ingaan op de voordelen van dit type cloud, en hoe u deze kunt inzetten om de IT-infrastructuur van uw organisatie te verbeteren.

private cloud

Houd data en kosten onder controle

Geen investeringskosten en alleen betalen voor wat u daadwerkelijk afneemt: een volledige cloud-ervaring.

24/7 support

Technische ondersteuning op elk gewenst moment van de dag door Nederlandstalige specialisten

Cloud op maat

Wij zorgen voor een naadloze integratie met uw bestaande (on-premise) omgeving. Lees meer over het hybrid cloud platform.

Wat is een Private Cloud?

Een private cloud is een cloud computing-omgeving die wordt beheerd en gebruikt door een enkele organisatie. Dit in tegenstelling tot een publieke cloud die toegankelijk is voor iedereen. In een private cloud wordt de infrastructuur, zoals servers, opslag en netwerk, gevirtualiseerd en geconsolideerd om efficiënter gebruik te maken van middelen en een betere schaalbaarheid te bieden.

Een private cloud biedt organisaties meer controle over hun gegevens en applicaties. Deze host en beheert men intern. Het biedt ook een hoger niveau van beveiliging en privacy. De cloud-infrastructuur is namelijk alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers.

Dit type cloud is een datacenter as-a-service, gebaseerd op de toonaangevende cloudtechnologieën van TTNL. Private cloud combineert uitgebreid cloudbeheer met de nieuwste technologie op gebied van computing, storage, networking en virtualisatie. Met VMware Cloud Director kunt u snel apps uitvoeren, beheren, verbinden en beveiligen.
Private clouds worden vaak gebruikt door grote ondernemingen en instellingen die gevoelige gegevens beheren en hoge beveiligingsnormen vereisen.

Een private cloud biedt u de hoogste prestaties, maximale flexibiliteit en managed services.

wat is een private cloud-2

Voordelen van een private cloud

Een private cloud is een cloud computing-omgeving die wordt beheerd door een organisatie of een derde partij. De private cloud is echter alleen toegankelijk voor een specifieke groep gebruikers. In deze cloud combineert men de voordelen van een cloud-infrastructuur met een extra laag beveiliging en controle.

Ontdek de voordelen van een private cloud. We bespreken de veiligheid van de data, flexibiliteit in gegarandeerde resources en kostenbesparing op lange termijn.

  • Veiligheid en controle over de data. Het grote voordeel van een private cloud is dat organisaties de controle behouden over wie toegang heeft tot de data en hoe deze wordt beheerd. Dit verkleint het risico op datalekken. Bovendien zorgt het ervoor dat organisaties voldoen aan de wettelijke vereisten.
  • Hoge mate van flexibiliteit in het gebruik van resources. Met een private cloud kan een organisatie snel en eenvoudig de beschikbare resources op- en afschalen op basis van de  behoeften van de organisatie. Dit stelt organisaties in staat om snel te reageren op veranderingen. Zo kunnen zij een optimale prestatie leveren.
  • Kostenbesparing. Op lange termijn kan een private cloud een onderneming geld besparen door het verminderen van operationele kosten en het verhogen van de efficiëntie.
  • Één eenvoudig abonnement voor uw virtual private cloud. Met deze cloud krijgt u één abonnement voor uw data center welke werkt op virtuele machines. Dit betekent dat u niet apart hoeft te betalen voor verschillende diensten. Denk hierbij aan compute, storage, networking en virtualisatie. Dit maakt het beheer van uw IT-infrastructuur een stuk eenvoudiger en overzichtelijker.
  • Snel apps uitvoeren, beheren, verbinden en beveiligen. Met VMware Cloud Director, een veelgebruikt platform voor deze cloud, kunt u snel en eenvoudig apps uitvoeren, beheren, verbinden en beveiligen. Dit kan in meerdere datacenters en clouds, waardoor u de flexibiliteit heeft om te kiezen waar uw apps worden gehost.
  • Management Tools. Met een private cloud heeft u toegang tot management tools waarmee u ook uw hybride cloud-omgeving kunt beheren vanuit één enkel dashboard.
  • Cloudbeheer met de nieuwste technologie op gebied van compute, storage, networking en virtualisatie. Hierdoor kunt u gebruik maken van de meest geavanceerde technologieën.

Bij TTNL geloven we dat het opzetten van een private cloud moeiteloos, naadloos en duurzaam moet zijn. Wilt u een op maat gemaakt voorstel? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Bovendien biedt TTNL een eenvoudig en transparant prijsmodel op basis van een vaste prijs per gigabyte. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over verborgen kosten of onverwachte facturen. Bij ons weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Bij het opzetten van een private cloud zijn verschillende factoren van belang. Een voorbeeld is de keuze voor de geschikte hardware en software. De hardware moet voldoende capaciteit hebben om de benodigde resources te leveren. Ook moet u deze kunnen schalen wanneer de vraag groeit.
Bij de softwarekeuze moet er gekeken worden naar functionaliteit, schaalbaarheid en compatibiliteit met andere systemen.

Ook is het belangrijk om te bepalen of de private cloud hosting on-premise wordt verzorgd, of bij een externe provider wordt ondergebracht. Een hybride oplossing, waarbij een deel van de cloud on-premise en een deel bij een externe provider wordt gehost, is ook mogelijk.

Een private cloud biedt u een schaalbare en veilige oplossing voor het beheren van hun IT-infrastructuur. Mogelijke toepassingen van deze cloud zijn onder andere het opzetten van een interne applicatie- of databank server, en het implementeren van een bedrijfsbreed documentbeheersysteem.

Een private cloud is een type cloud computing-infrastructuur dat uitsluitend wordt gebruikt door één organisatie. U heeft de volledige controle. Het biedt voordelen zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en beveiliging. Zeker organisaties die waarde hechten aan data privacy kunnen profiteren van een private cloud.

Besteed het ontwerp, de bouw en het beheer van uw private cloud uit voor een vast bedrag per maand. U heeft dan geen omkijken meer naar het beheer van de omgeving. Sluit uw private cloud naadloos aan op uw on-premise omgeving en bestaande openbare clouds.

Neem contact op om vrijblijvend uw private cloud samen te stellen.

Wilt u graag weten wat private cloud voor uw organisatie kan betekenen? Boek nu uw vrijblijvende adviesgesprek. We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten. 

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten.