Cyber Recovery:

Data beschermen met een cyber recovery vault

Uw bedrijf beschermen begint met het beschermen van uw gegevens en intellectuele eigendom. Ervaar hoe Cyber Recovery uw meest waardevolle gegevens beschermt tegen cyberbedreigingen zoals ransomware. PowerProtect Cyber ​​Recovery-vault biedt meerdere beschermingslagen om weerstand te bieden tegen cyberaanvallen.

Lees wat cyber recovery inhoudt en hoe dit bijdraagt aan een veilige omgeving. Ontdek bovendien hoe de PowerProtect vault van Dell (PowerProtect DD) werkt.

cyber recovery

Wat is Cyber recovery?

Cyber recovery is het proces waarbij men kritische omgevingen en data herstelt. Dit is essentieel in geval van een cyber aanval op een bedrijf. Cyber Herstel omvat een aantal factoren.
Ten eerste het opstellen van een plan voor herstel na een mogelijke aanval. Daarnaast het testen van dat plan om ervoor te zorgen dat het werkt. En ook het uitvoeren ervan wanneer dat nodig is.

Cyber recovery strategieën bestaan uit back-ups maken van gegevens, het herstellen van systemen en het isoleren van aangetaste systemen. Zo kan een bedrijf verdere schade voorkomen. Het doel van cyber herstel is de gevolgen van een cyberaanval te beperken. Het gaat dan om gevolgen met betrekking tot de activiteiten, reputatie en financiën van een organisatie. Alleen zo is een snelle terugkeer naar de normale bedrijfsvoering mogelijk.

Hoe werkt PowerProtect Cyber recovery?

Dell PowerProtect Cyber Recovery beschermt en isoleert kritieke gegevens tegen ransomware en andere geavanceerde bedreigingen.

Dell Cyber ​​Recovery automatiseert de synchronisatie van gegevens tussen productiesystemen en de vault. Ook creëert het unmutable kopieën.

Vervolgens identificeert machine learning verdachte activiteiten. Als er cyber attacks plaatsvinden, kunt u snel een kopie selecteren, en uw kritieke systemen herstellen. Zo kunt u uw bedrijf weer up-and-running krijgen en de normale bedrijfsvoering hervatten.

De 5 stappen van PowerProtect:

Dell PowerProtect Data Recovery werkt in 5 simpele stappen:

  1. Kritieke gegevens worden gesynchroniseerd met een data kluis (vault).  Deze worden geïsoleerd met een geautomatiseerde operational air-gap.

  2. Er wordt een kopie van deze gegevens gemaakt. De bewaarperiode van de kluis wordt naar behoefte ingesteld.

  3. Het vergrendelt gegevens om ze verder te beschermen tegen onbedoelde of opzettelijke verwijdering.

  4. CyberSense voert volledige inhoud indexering uit van alle opgeslagen data. Zo kan het de integriteit bevestigen en waarschuwen voor mogelijke corruptie.

  5. Herstel van gegevens uit de kluis is efficiënt en veilig, of het nu gaat om testen of incident response.

Voordelen van Cyber recovery

Cyber recovery biedt een aantal belangrijke voordelen voor bedrijven en organisaties. Ten eerste kan het zorgen voor snellere hersteltijden na een cyberaanval. Dit is cruciaal om de impact van de aanval te minimaliseren.

Ten tweede kan het helpen bij het beschermen van bedrijfsgegevens en -systemen tegen aanvallen. Dit doet een  cyberherstel systeem middels een air-gap met isolatie en 'immutability'. Ook gebruikt het machine learning om de data-integriteit te bewaken.

Ten derde kan het gegevensherstel na een ransomware-aanval versnellen. Dit verhoogt de bedrijfscontinuïteit.

Kortom, cyber recovery is een essentieel onderdeel van een goede cybersecurity-strategie. Het kan bedrijven beschermen tegen de toenemende dreiging van cyberaanvallen.

cyber recovery advantages

Implementatie van Cyber recovery

Een cyber herstelplan is essentieel voor elke organisatie die zich wil beschermen tegen cyberaanvallen. Het is niet voldoende om over cyber beveiligingsmaatregelen te beschikken. Bedrijven moeten over een goed uitgedacht plan beschikken waarmee ze snel en efficiënt van een aanval kunnen herstellen.

Een cyber herstelplan moet een gedetailleerde beoordeling bevatten van potentiële risico's en kwetsbaarheden. Ook bevat het een duidelijk overzicht van de stappen die moeten worden genomen in geval van een aanval. Alsook een plan voor het herstellen van de normale bedrijfsactiviteiten. Het moet daarnaast een communicatieplan bevatten om ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden op de hoogte zijn van de situatie en van eventuele updates van het herstelproces.

3-2-1 regel

Veel organisaties volgen de 3-2-1 regel, die bestaat uit:

Altijd drie (3) kopieën van gegevens bewaren. Het onderhouden van twee (2) kopieën van gegevens on-premise, op twee verschillende media: een primaire opslageenheid (bijv. Dell EMC PowerStore). En het opslaan van één (1) kopie van off site gerepliceerde gegevens op een andere eenheid, zoals een apparaat (bijv. Dell PowerProtect data manager), een tape library of cloud (bijv. Azure, AWS), op basis van gewenste RPO’s en RTO’s.

cyber recovery plan1

Uw cyber herstelplan opstellen met TTNL?

Een cyber herstelplan is essentieel voor het veiligstellen van uw data en gegevens. Laat ransomware uw bedrijf niet ten val brengen. Bescherm, isoleer en herstel uw bedrijfskritieke gegevens tegen cyberaanvallen met Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery.

Deze intelligente bescherming om vermindert bedrijfsrisico’s door cyberdreigingen. Het voorkomt complexe problemen en houdt de technische architectuur in stand.

TTNL biedt u advies op basis van onze aantoonbare ervaring:
Neem nu vrijblijvend contact op om uw cyber recovery plan samen te stellen

Plan uw terugbelafspraak

Wilt u graag weten wat Cyber Vault voor uw organisatie kan betekenen?

U kunt ons natuurlijk ook bellen op: +31 (0)345 547040

Wie houdt uw organisatie veilig? 🔒

Neem contact met ons op voor een vrijblijvens op maat gemaakt security plan voor jouw organisatie.

Wie houdt uw organisatie veilig? 🔒

Neem contact met ons op voor een vrijblijvens op maat gemaakt security plan voor jouw organisatie.