Cloud Orchestration:

Noodzakelijk voor IT as a Service

Cloud Orchestration omvat het automatiseren van het beheer van verbindingen tussen private clouds, publieke clouds en hybride clouds. Cloud orchestration tools integreren geautomatiseerde processen om efficiënt bedrijfsfuncties uit te voeren.

De inrichting van een datacenter dient gebaseerd te zijn op de doelstellingen van de organisatie. Veranderingen in bedrijfsprocessen en nieuwe managed service opties moeten immers snel en flexibel uitgerold kunnen worden. Lees hier meer over de voordelen en implementatie van cloud orchestration.

cloud orchestration

Voordelen van cloud orchestration

Cloud orchestration heeft verschillende voordelen, waaronder:

Cloud orchestration maakt het makkelijk om de resources voor een bepaalde taak op- of af te schalen. Dit betekent dat u snel kunt reageren op veranderende behoeften. U kunt de capaciteit van uw infrastructuur immers aanpassen aan de vraag.

 

Met cloud orchestration kunt u taken automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van servers, het opzetten van netwerken en het implementeren van code. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten die kunnen optreden bij handmatige taken.

 

Cloud orchestration kan leiden tot kostenbesparingen. U betaalt namelijk alleen t voor de resources die u nodig heeft en gebruikt. Bovendien kunnen geautomatiseerde taken de tijd en kosten van het handmatig configureren van de infrastructuur verminderen.

 

Cloud orchestration biedt ook de mogelijkheid om veiligheidsmaatregelen te automatiseren. Voorbeelden zijn het bijwerken van software en het toepassen van beveiligingspatches. Hierdoor blijft uw infrastructuur up-to-date en beveiligd tegen bedreigingen.

 

Cloud orchestration stelt u in staat om verschillende cloudservices te integreren en te gebruiken. Dit geeft u de flexibiliteit om de beste oplossing te kiezen voor een bepaalde taak of workload.

 

Kortom, cloud orchestration biedt vele voordelen voor bedrijven die hun cloud infrastructure willen beheren en optimaliseren voor maximale efficiëntie.

Implementatie van cloud orchestration

Voordat cloud orchestration op basis van uw gewenste cloud oplossing kan plaatsvinden, dienen we zorgvuldig naar uw bestaande bedrijfsprocessen te kijken. Ook analyseren we de manier waarop IT deze processen ondersteunt. Hiervoor kunnen we de software BlueDolphin van ValueBlue inzetten.

BlueDolphin is een geautomatiseerde tool om de opbouw van complexe ICT- landschappen in kaart te brengen. De noodzaak hiertoe is echter afhankelijk van uw behoefte en de complexheid van uw omgeving.

Na het in kaart brengen van uw bedrijfsprocessen, IT en informatiestromen, krijgen we inzicht in de verbetermogelijkheden. We kunnen zo de impact van wijzigingen en standaardisatie beoordelen. Het doel hierbij is om de functionaliteit centraal te stellen. U bent dan in het vervolg niet meer afhankelijk van de achterliggende techniek of hardware.

hybrid cloud implementation

Automatiseren en virtualiseren

Na het standaardiseren van uw IT infrastructuur kunnen we uw omgeving virtualiseren en automatiseren.

Tenslotte brengen we de centrale regie laag over uw complete gevirtualiseerde omgeving. Dit wordt ook wel de orchestration laag genoemd. Hierdoor kunt u alle onderliggende processen centraal aansturen. Met orchestration krijgt u grip op al uw data, processen, en kosten, ongeacht de locatie van uw data en applicaties.

Gebruik van cloud orchestration

Cloud orchestration is het beheer van meerdere apps en clouds, die met elkaar worden geïntegreerd. Zo kunt u naadloze processen creëren.

Het biedt bedrijven de mogelijkheid om hun bedrijfsprocessen op te schalen en te automatiseren. Hierdoor worden ze flexibeler, efficiënter en kosteneffectiever. Hier zijn enkele mogelijke toepassingen van cloud orchestration:

U kunt cloud orchestration gebruiken om applicaties te orkestreren. Zo kunt u service management gebruiken om te communiceren en samen te werken. Dit kan helpen bij het automatiseren van gegevensbeheer, analyses, en klantrelatiebeheer.

Cloud orchestration gebruikt men ook om automatisch resources te alloceren en de capaciteit van cloudservices te beheren. Voorbeelden hiervan zijn opslag, netwerk- en computer bronnen. Dit verbetert prestaties en minimaliseert downtime.

Bedrijven kunnen cloud orchestration gebruiken om de migratie van hun applicaties naar de cloud te orkestreren. Dit kan helpen bij het minimaliseren van onderbrekingen en het optimaliseren van de prestaties van de applicaties.

Cloud orchestration gebruikt men ook om, in overeenstemming met het cloud security manifesto, veiligheids- en compliance processen te automatiseren. Voorbeelden zijn het monitoren van beveiligingslogs, het uitvoeren van audits en het beheren van toegangsbeheer. Dit kan helpen bij het minimaliseren van risico's en het voldoen aan de regelgeving.

IT as a Service (ITaaS) en Orchestration

Met orchestration kunt u de cloud management diensten en applicaties eenvoudig via een catalogus aan gebruikers aanbieden. Hiermee stelt u IT als Service binnen uw organisatie beschikbaar.

TTNL heeft jarenlange ervaring met IT virtualisatie en het optimaliseren van datamanagement door orchestration. Samen met u kijken we hoe we uw bestaande of nieuwe datacenter klaar voor de toekomst kunnen maken. Wij kunnen u helpen bij het ontwerp, de implementatie en het beheer.

cloud orchestration solution

Cloud orchestration voor uw oplossing

Het is belangrijk om te begrijpen dat cloud orchestration een cruciale rol speelt in de moderne cloud en IT-infrastructuur en kan helpen om de complexiteit van cloud computing te verminderen.

Cloud orchestration biedt tal van voordelen. Geautomatiseerd beheer van cloud resources, snellere implementatie van nieuwe applicaties, een cloud op schaal, en betere beveiliging zijn er slechts een aantal. Het stelt bedrijven in staat om hun IT-infrastructuur efficiënter te beheren en te optimaliseren. Dit resulteert in kostenbesparingen en een betere concurrentiepositie.
Maak een afspraak met één van onze specialisten of bezoek eens één van onze interactieve kennissessies waarbij we samen met specialisten, klanten en prospects dieper ingaan op actuele en relevante onderwerpen en uitdagingen die spelen binnen Enterprise IT omgevingen.
Wilt u meer weten? Neem dan contact op voor maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften.

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten. 

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten.