Managed Cloud Services:

Wat houdt het in?

Technologie verbetert en bedrijven worden afhankelijk van digitale infrastructuur. IT-beheer wordt steeds complexer. Met de opkomst van cloud computing is het beheer van IT-systemen nog uitdagender geworden. Veel bedrijven wenden zich tot managed cloud services als oplossing voor dit probleem.

Cloud Managed services bieden bedrijven cloudgebaseerde systemen. De provider bewaakt, onderhoudt en optimaliseert deze systemen. Hierdoor kunnen bedrijven zich concentreren op hun kerncompetenties, en het IT-beheer overlaten aan professionals.

In dit artikel verdiepen we ons in de voordelen van cloud managed services. Ook bespreken we hoe deze providers uitdagingen binnen IT-beheer kunnen overwinnen.

cloud managed services

Wat zijn Cloud Managed Services?

Cloud Managed Services verwijzen naar de uitbesteding van IT-beheer en technische ondersteuningstaken. Bedrijven besteden deze uit aan een derde partij, de provider. De provider beheert het onderhoud en de optimalisering van cloudgebaseerde infrastructuur en diensten.

Een van de belangrijkste voordelen van CMS is de mogelijkheid om de operationele kosten te verlagen. Dit doet men door tijdrovende en complexe IT-taken uit te besteden en te automatiseren. CMS providers kunnen proactieve monitoring van de cloudomgeving bieden. Dit verkleint de kans op downtime, gegevensverlies of beveiligingsinbreuken.

De diensten

Cloud Managed Service providers bieden een scala aan diensten. Voorbeelden zijn infrastructuurbeheer (cloud infrastructure as a service IaaS), beveiligingsbeheer, applicatiebeheer (software as a service SaaS), en gegevensbeheer. Deze diensten worden geleverd door een combinatie van geautomatiseerde tools en menselijke expertise. Ze zijn ontworpen om hoge niveaus van beschikbaarheid, prestaties en beveiliging te garanderen.

Infrastructuurbeheer omvat onder andere bewaking, patching en back-up diensten voor cloud servers en -opslag. Beveiligingsbeheer diensten omvatten firewall configuratie, kwetsbaarheid beheer en inbraakdetectie. Toepassingsbeheer Diensten zorgen voor de implementatie, configuratie en voortdurende ondersteuning van cloudgebaseerde toepassingen. Daarnaast omvatten gegevens beheerdiensten back-up, herstel en archivering van cloudgegevens.

 

Voordelen van Cloud Managed Services

Wilt u gebruik maken van de kracht van cloud computing services? Deze populaire oplossing helpt bedrijven hun infrastructuur naadloos te runnen.

Een managed cloud omgeving is een type clouddienst dat ondersteuning en beheer biedt. Het gaat om zowel private clouds als public clouds. Denk hierbij aan infrastructuur-, software- en platform diensten.

managed cloud services benefits

Een belangrijk voordeel van het gebruik van beheerde cloud-operations is meer flexibiliteit. Bedrijven kunnen hun computer resources snel op- of afschalen op basis van hun behoeften. Het is niet nodig te investeren in dure hardware of software.

Dankzij deze flexibiliteit kunnen bedrijven snel reageren op veranderingen in de markt. Hierdoor blijven zij de concurrentie voor.

 

Beheerde cloud platform diensten bieden ook een hoge beschikbaarheid en een betere schaalbaarheid. Met beheerde cloud diensten kunnen bedrijven vertrouwen op de expertise van de dienstverlener. Deze zorgt ervoor dat applicaties en diensten beschikbaar zijn en snel worden geschaald om aan de vraag te voldoen.

 

Een ander voordeel van beheerde cloud diensten is een grotere betrouwbaarheid. Aanbieders van beheerde cloud diensten maken gebruik van geavanceerde monitoring tools en -processen. Deze zorgen ervoor dat de systemen van hun klanten altijd operationeel zijn. Dit kan bedrijven helpen kostbare downtime en inkomstenverlies te voorkomen.

 

Beheerde cloud diensten hebben verschillende voordelen. Vooral wanneer u deze vergelijkt met traditionele IT-beheermethoden. Een voorbeeld van traditionele beheermethoden zijn bijvoorbeeld de infrastructuren op locatie.

IT Infrastructuur op locatie kan veel geld kosten om op te zetten. Ook het onderhoud kan bij ondernemingen duur komen te staan. Daarnaast kan het de flexibiliteit en schaalbaarheid van een bedrijf beperken.

Aanbieders van managed services bieden een digitale transformatie. Ofwel, een oplossing die de provider kan aanpassen aan de behoeften van ieder bedrijf.

 

IT processen optimaliseren

Bij implementatie van managed cloud services is de juiste oplossing kiezen de eerste stap. Dit omvat het evalueren van de behoeften van de organisatie. Het bedrijf dient een provider te kiezen die diensten aanbiedt die aan hun eisen voldoen.

Zodra een provider is geselecteerd, moeten er service level agreements (SLA's) worden opgesteld. Hierin legt men de omvang en het niveau van de te leveren diensten vast. Deze overeenkomsten hebben betrekking op aspecten als uptime, beveiliging en prestatiecijfers.

Monitoring van de prestaties is cruciaal om ervoor te zorgen dat de SLA's worden gehaald. Leveranciers van Cloud Managed Services bieden tools en dashboards voor prestatiebewaking. Deze gebruiken providers voor het bijhouden van statistieken zoals responstijd, beschikbaarheid en resourcegebruik. Deze tools gebruiken providers ook om problemen te identificeren voordat ze kritiek worden.

TTNL beheert uw managed cloud services

Managed cloud services kunnen een groot verschil maken voor bedrijven die cloud computing gebruiken. Managed services providers kunnen taken zoals systeembeheer, netwerkbeheer en data centers op zich nemen. Hierdoor kan het bedrijf zich concentreren op de kernactiviteiten. Dit minimaliseert niet alleen complexiteit en risico's, maar ook kosten. Daarnaast verhoogt het de efficiëntie.

Bovendien kunnen goed beheerde cloud services bijdragen aan betere prestaties en beveiliging van de cloud infrastructuur. CMS-providers hebben vaak de expertise en ervaring om de nieuwste praktijken te implementeren. Denk bijvoorbeeld aan gegevensversleuteling, netwerkbeveiliging en toegangsbeheer.

TTNL: Jaren ervaring met beheer

TTNL is een ervaren beheerder die gespecialiseerd is in optimaal gebruik van uw infrastructuur, data en cloudbezetting. Ons team heeft een lange geschiedenis in het beheren van complexe IT-omgevingen. We weten hoe we uw technologie efficiënt en effectief kunnen inzetten.

Wilt u uw cloud services uitbesteden? Bij TTNL kunt u rekenen op managed cloud services die specifiek zijn afgestemd op uw bedrijfsbehoeften. We bieden een breed scala aan diensten om ervoor te zorgen dat uw cloud-omgeving altijd veilig, stabiel en beschikbaar is. Neem contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Ontdek onze cloud services

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten. 

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten.