De Ideale Public Cloud:

Azure, IBM, Google, Oracle, en meer

Public Cloud is een type cloud computing waarbij bedrijven gebruik kunnen maken van slimme opslag van data. Hyperscalers zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS), IBM Public Cloud, Google Public Cloud en Oracle Cloud bieden aantrekkelijke oplossingen voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en schaalbare oplossing voor hun data.

Echter, het beheren van data en kosten en het zorgen voor een veilige verbinding met het datacenter kan een uitdaging zijn. TTNL biedt oplossingen op dit gebied, waaronder cloud brokerage en multi-cloud connectiviteit. Hiermee kunnen bedrijven optimaal profiteren van de voordelen van public cloud zonder de controle te verliezen.

In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van de public cloud en hoe TTNL hierbij kan helpen.

public cloud square

Houd data en kosten onder controle

TTNL zet voor u op een rijtje wat de werkelijke kosten van Public cloud zijn en van welke diensten u gebruik kunt maken.

Multi-cloud connectivity

Eenvoudig verbinden met alle hyperscalers via Equinix Cloud Exchange. Breng uw public cloud dichter bij huis.

Public Cloud aanbod

Naast het TTNL hybrid cloud platform heeft u ook toegang tot Microsoft Azure, IBM Cloud, AWS, Google Cloud Platform en Oracle.

Wat is een Public Cloud?

Een Public cloud, anders dan een private cloud, is een openbaar cloud platform. Dit platform biedt een infrastructuur en een groot netwerk van servers aan via het internet. De diensten zijn voor iedereen toegankelijk zonder dat er een eigen infrastructuur nodig is. Zo heeft u wereldwijde dekking.

Uw applicaties en gegevens zijn opgeslagen in een cloud op een locatie van de cloudleverancier door middel van public cloud hosting. Voorbeelden hiervan zijn clouds van Azure, Oracle cloud infrastructuur, AWS en IBM Cloud. De leverancier bezit alle hardware, software en ondersteunende infrastructuur.

Uw data is alleen voor u zichtbaar, maar andere bedrijven gebruiken ook dezelfde infrastructuur waaronder applicaties en servers. Cloud technologieën en public cloud services werken op basis van pricing per maand of pay-per-use.
Een cloud biedt u de maximale keuze en onbeperkte capaciteit.

wat is public cloud

Soorten public cloud diensten

Infrastructure as a Service (IaaS). IaaS is een cloud-service waarbij een provider de infrastructuur aanbiedt aan klanten. Denk bijvoorbeeld aan servers en opslag.

Platform as a Service (PaaS). PaaS biedt ontwikkelingsplatforms aan klanten. Hierop kunt u uw eigen software ontwikkelen en uitvoeren.

Software as a Service (SaaS). SaaS biedt klanten toegang tot softwaretoepassingen via internet. Deze beheert de serviceprovider.

Een publieke cloud is een datacenter waar big data van uw onderneming veilig kan worden opgeslagen. Verschillende data centers bieden diverse diensten aan. Voorbeelden zijn analytics, infrastructuur, beveiliging, en data opslag. Welke cloud het beste bij u past, is afhankelijk van uw wensen.

TTNL helpt u met het in kaart brengen van de kosten en mogelijkheden van de volgende public cloud data centers:
 • Microsoft Azure public cloud
 • Office 365
 • Amazon Web Services (AWS)
 • IBM Cloud
 • Google Cloud Platform (GCP)
 • Oracle Cloud
 • VMWare Tanzu

Een public cloud heeft talloze voordelen waar u als onderneming van kunt profiteren. De cloud automatiseert een verscheidenheid aan processen. Hierdoor heeft u meer tijd en middelen tot uw beschikking. Andere voordelen zijn:

 • Grotere flexibiliteit en schaalbaarheid. Met een public cloud kunt u gemakkelijk schalen naar behoefte. U hoeft niet te investeren in extra hardware of infrastructuur.
 • Lagere kosten. U betaalt alleen voor wat u gebruikt. Hierdoor  kan het gebruik van een public cloud goedkoper zijn dan het onderhouden van een eigen IT-infrastructuur.
 • Hoge mate van beschikbaarheid. Cloud providers bieden vaak hoge beschikbaarheid van hun diensten. Dit betekent dat u minder snel last heeft van onderbrekingen.
 • Automatisering en efficiëntie. Met behulp van tools en automatisering kan het gebruik van een public cloud helpen om processen te optimaliseren. U kunt vervolgens efficiënter werken.
 • Geen beheer. Met een public cloud hoeft u zich geen zorgen te maken over het beheer van de infrastructuur. Dit verzorgt de provider.

Public Clouds bieden een grotere schaalbaarheid en flexibiliteit dan private cloud oplossingen die worden beheerd door individuele organisaties.
 
Hybrid Cloud combineert de voordelen van public en private cloud. Hierdoor kunnen organisaties, zoals financiële instellingen, profiteren van zowel de schaalbaarheid als de beveiliging.
 
Multi-Cloud biedt daarentegen de mogelijkheid om meerdere cloud providers te gebruiken voor verschillende werklasten en applicaties. Dit stelt organisaties in staat om te profiteren van de beste functies van elke cloud provider.
 
Het kiezen van de juiste cloudoplossing hangt af van de specifieke behoeften en vereisten van een organisatie, inclusief schaalbaarheid, beveiliging, prestaties en kosten.
 
 

TTNL zorgt ervoor dat u toegang heeft tot een cloud die naadloos aansluit op uw onderneming. Zo kunt u het optimale uit uw data halen, en gaat u efficiënt om met de aangeboden diensten. Door een publieke cloud aan te bieden die precies bij uw wensen past en geen overbodige diensten bevat, helpen we u om grip te houden op de kosten van uw cloud. Neem contact op voor een op maat gemaakt voorstel.

 

Om een Public Cloud-oplossing te implementeren en te gebruiken voor het verbeteren van bedrijfsprocessen zijn er verschillende stappen nodig.
Allereerst dient men een analyse te maken van de huidige situatie en de gewenste doelen. Daarna moet de juiste oplossing worden gekozen die past bij de bedrijfsbehoeften en het budget.
Vervolgens kunt u applicaties en gegevens migreren naar de cloud. Hierbij houdt de provider rekening met de benodigde bandbreedte en downtime.
Tot slot is het cruciaal om de beveiliging van de cloudomgeving secuur te beheren. Een voorbeeld is door middel van encryptie en toegangscontrole.
 
Best practices voor het gebruik van Public Cloud zijn onder meer het regelmatig monitoren van de prestaties en het optimaliseren van de kosten, het implementeren van automatisering om de efficiëntie te verbeteren.
 

Neem op korte termijn de stap naar de publieke cloud en profiteer van de voordelen van flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenefficiëntie. Maak gebruik van de uitgebreide beveiligings- en compliance-functies om uw data te beschermen en ga vandaag nog aan de slag met innovatieve toepassingen en computing services.

 

Neem contact op om vrijblijvend uw public cloud samen te stellen

Laat ons u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke behoeften en samen kunnen we uw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Neem nu contact met ons op om te leren hoe de publieke cloud uw bedrijf kan versterken.

Wilt u graag weten wat public cloud voor uw organisatie kan betekenen? Boek nu uw vrijblijvende adviesgesprek. We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten. 

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten.