Hybrid Cloud:

Het beste van twee werelden

Cloud oplossingen worden steeds populairder in de IT-wereld. Dit komt mede door de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en efficiëntie die ze bieden. Echter, niet alle bedrijven zijn bereid om hun gehele IT-infrastructuur over te zetten naar de cloud.

Een hybride cloud combineert de voordelen van een on-premise datacenter en cloud omgevingen. Dit maakt het mogelijk om de IT-infrastructuur flexibeler en kosteneffectiever te maken. Toch blijft u de volledige controle behouden over de omgevingen.

In dit artikel bespreken we de hybride cloud en hoe TTNL's hybride cloud platform (managed) services biedt om organisaties te helpen hun IT-infrastructuur wendbaar te houden.

wat is hybrid cloud 02

Wat is een hybrid cloud?

Een Hybrid Cloud is een combinatie van on-premise, public en private cloud-omgevingen. Hierdoor kunnen organisaties de voordelen van verschillende omgevingen benutten. Dit biedt flexibiliteit en schaalbaarheid voor workloads. Die kan men namelijk tussen deze omgevingen verplaatsen.

Met een hybride cloud platform kan een organisatie haar virtuele en fysieke datacenters combineren tot één en toegang krijgen tot managementtools om de hybride cloud-omgeving vanuit één enkel dashboard te beheren. Het platform biedt ook managed services op het gebied van compute, storage, networking en virtualisatie.

Het TTNL Hybrid IT platform is een voorbeeld van een op maat gemaakte oplossing. Deze oplossing is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van een organisatie. Het biedt uitgebreid cloudbeheer en de nieuwste technologieën op het gebied van compute, storage, networking en virtualisatie.

Soorten hybrid oplossingen

Er zijn verschillende soorten Hybrid Cloud-oplossingen. Een voorbeeld is Hybrid Cloud Management. Hierbij gebruikt men tools om het beheer van de verschillende cloud-omgevingen te automatiseren.

Daarnaast is er Hybrid Cloud Hosting. Dit houdt in dat een hostingprovider een op maat gemaakte oplossing biedt. De oplossing is een combinatie van private en public cloud-omgevingen.

Voordelen van een Hybride IT omgeving

Een Hybrid Cloud biedt vele voordelen ten opzichte van andere cloud oplossingen. Het zorgt voor meer flexibiliteit, betere beveiliging, lagere kosten en meer controle. Met een Hybrid Cloud kunt u eenvoudig uw datacenter combineren met uw public- en private clouds. Hierdoor kunt u profiteren van volledige ondersteuning en ontzorging.

In vergelijking met een public cloud biedt een Hybrid Cloud meer controle en beveiliging. Een private cloud kan daarentegen duurder zijn en minder flexibel. Met een multi-cloud oplossing moet u rekening houden met meerdere leveranciers en hun specifieke vereisten.

hybrid cloud environment

Naadloze integratie

De hybrid Cloud integreert gemakkelijk met uw huidige on-premise infrastructuur. Geen grote aanpassingen zijn nodig. Dit biedt een naadloze en flexibele manier om de voordelen van cloud computing te benutten. Daarnaast behoudt u ook de controle over uw eigen infrastructuur.

24/7 support

Daarnaast bieden wij technische ondersteuning. Hier heeft u toegang tot op elk gewenst moment van de dag. Daarnaast wordt u geholpen door Nederlandstalige specialisten. Hierdoor bent u verzekerd van een goede ondersteuning bij eventuele problemen.

Flexibiliteit

Met onze hybrid cloud solution blijft u flexibel dankzij onze vendor lock-in vrije oplossingen. Dit betekent dat u niet vastzit aan één leverancier en gemakkelijk kunt overstappen naar andere oplossingen. Door deze flexibiliteit kunt u de oplossing laten groeien met uw behoeften.

Implementatie van een Hybrid Cloud

Hybrid Cloud is een populaire oplossing voor bedrijven die zowel publieke als private clouds willen gebruiken. Om een Hybrid Cloud-oplossing te implementeren en te gebruiken voor het verbeteren van bedrijfsprocessen, zijn er verschillende stappen die moeten worden genomen.

De eerste stap is het kiezen van de juiste oplossing. Het is belangrijk om te bepalen welke combinatie van openbare clouds en private clouds het beste past bij de dynamische workloads van het bedrijf.

Vervolgens moeten bestaande systemen worden geïntegreerd in de Hybrid Cloud-oplossing. Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van standaard API's of door het opzetten van aangepaste integraties.

Het monitoren van de prestaties is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de Hybrid Cloud-oplossing optimaal werkt. Door regelmatig te monitoren en te meten, kunnen problemen snel worden geïdentificeerd en opgelost.

hybrid cloud implementation-1

Best practices bij implementatie

Er zijn een aantal best practices die bedrijven kunnen volgen om het gebruik van Hybrid Cloud te optimaliseren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een goede balans te vinden tussen de publieke en private clouds. Zo voorkomt u dat er te veel afhankelijkheid ontstaat van één enkele cloud.

Daarnaast is het belangrijk om goede beveiligingsmaatregelen te implementeren om gevoelige gegevens te beschermen. Het opzetten van back-up en herstelprocessen is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat gegevens veilig zijn in geval van een storing.

Door deze stappen te volgen en best practices te implementeren, kan een Hybrid Cloud-oplossing worden gebruikt om bedrijfsprocessen te verbeteren en de efficiëntie van het bedrijf te verhogen.

Wat kost hybrid cloud?

De kosten van een hybride cloud zijn afhankelijk van uw specifieke behoeften en vereisten. Het is belangrijk om de infrastructuur, software, beveiliging en personeel in overweging te nemen.

Bij ons geloven we dat een hybride cloud altijd maatwerk is, afgestemd op uw wensen en behoeften. Daarom bieden wij op maat gemaakte voorstellen voor de kosten van uw hybride cloud platform. Daarnaast bieden wij ook managed services op basis van een vaste prijs per maand. Neem contact met ons op voor meer informatie.

TTNL implementeert uw hybride cloud omgeving

Kiest u ook voor een digitale transformatie? Onze experts zorgen voor het dagelijkse beheer en onderhoud van uw hybride cloud omgeving.  Zo kunt u zich concentreren op uw core business. Wij werken met de breed scala aan technologieën en bieden 24/7 ondersteuning voor uw bedrijfskritieke workloads.

Of u nu op zoek bent naar een publieke cloud, private of hybride cloud oplossingen, wij hebben de expertise in huis om u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw zakelijke behoeften.

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten. 

Ben je klaar om aan je cloud-reis te beginnen? 🚀

Spreek met een van onze cloud-specialisten hier bij TTNL, en we zullen je helpen die eerste stap te zetten.