Data in Moderne Bedrijfsvoering

SOLUTIONS  >  DATA

In de moderne bedrijfsvoering is data een van de belangrijkste middelen voor het nemen van beslissingen. Met data kunnen ondernemingen trends identificeren, processen optimaliseren en nieuwe zakelijke mogelijkheden creëren.

data enterprise solution

Bedrijven genereren en verzamelen hierdoor steeds meer data. Hieruit is de noodzaak ontstaan voor passende opslagoplossingen. De juiste data-opslagoplossing is essentieel voor de efficiëntie en effectiviteit van bedrijfsactiviteiten.

Data oplossingen zorgen echter niet alleen voor veilige opslag. Ook het waarborgen van de kwaliteit is van belang. Daarnaast is het essentieel dat opgeslagen data is beschermd tegen cyberdreigingen.

Een goede data-opslagoplossing voldoet aan deze uitdagingen en houdt tegelijkertijd de kosten in de hand.

Cloudopslag als geavanceerde oplossing

Cloudopslag biedt een geavanceerde manier om informatie op te slaan en te beheren. Hierdoor hebben organisaties meer flexibiliteit en schaalbaarheid dan ooit tevoren. Bedrijven kunnen hun gegevens opslaan op de servers van de cloudprovider. Deze kunt u vervolgens op afroep ophalen wanneer dat nodig is. Dit betekent dat gegevens altijd beschikbaar zijn voor gemachtigden. Cloud computing biedt bovendien oplossingen voor gegevensherstel en back-up. Dit is een essentieel onderdeel van elke bedrijfscontinuïteit strategie.

Disaster Recovery

Disaster Recovery (DR) is een kritiek onderdeel van de bedrijfscontinuïteit strategie. Het omvat de strategie van een organisatie bij gebeurtenissen die de bedrijfsvoering verstoren. Een cloudgebaseerde DR-oplossing zorgt ervoor dat de bedrijfsgegevens altijd veilig en beschikbaar zijn voor gebruik. Middels DR-oplossingen kunnen organisaties hun bedrijfskritische gegevens opslaan op meerdere locaties. Dit is het geval ongeacht de omstandigheden, zoals een cyberaanval.

Automatische back-up en herstel oplossingen

Naast het opslaan van gegevens op afstand, bieden veel cloud providers ook geautomatiseerde back-up- en herstel-oplossingen. Dit betekent dat bedrijven hun gegevens automatisch kunnen opslaan in de cloud. Zo kunt u deze gemakkelijk herstellen wanneer dat nodig is. Dit helpt organisaties bij het minimaliseren van de hersteltijd in geval van een storing. Ook vermindert het de kosten van gegevensherstel.

Automatische back-up is een belangrijk onderdeel van de gegevensbescherming strategie van een bedrijf. Het biedt u extra gemoedsrust om te weten dat u hersteloplossingen snel kunt implementeren.

Storage-as-a-Service

STaaS-oplossingen bieden organisaties de flexibiliteit om opslagruimte op aanvraag te schalen. Zo kunt u als onderneming beter omgaan met veranderende opslag behoeften.

STaaS-leveranciers bieden ook vaak extra functies. Denk hierbij aan gegevensbeveiliging en -herstel. Hierdoor kunnen ondernemingen zich richten op hun kernactiviteiten. De opslag wordt immers geregeld door een derde partij. STaaS wordt steeds populairder. Het helpt organisaties om wendbaar te blijven in een steeds veranderend technologisch landschap.

data solution-2

Meer weten over data oplossingen?

TTNL heeft alle kennis, contacten en tools in huis om u een data oplossingen te bieden die precies bij de behoeften van uw onderneming past. Neem contact op om uw oplossing op maat te bespreken.

Ontdek onze data services

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.