High performance storage:

De juiste ondersteuning

In huidige IT-omgevingen speelt performance storage een significante rol. Door de exponentiële groei van gegevens en de vraag naar snelle gegevenstoegang is het noodzakelijk om opslagsystemen te gebruiken die hoge prestaties kunnen leveren. Traditionele opslagoplossingen kunnen steeds minder voldoen aan de behoeften van organisaties, waardoor knelpunten in het proces ontstaan en prestaties mogelijk worden belemmerd. De gegevensopslag moet de snelheid van de verwerkingskracht van de architectuur kunnen bijhouden. De oplossing? High performance storage.

High performance storage

High performance storage is een opslagoplossing die aanzienlijk hogere doorvoersnelheden en kortere responstijden heeft dan traditionele harde schijven. Hierdoor maakt deze premium storage oplossing geavanceerde toepassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan real-time analytics, machine learning en kunstmatige intelligentie. Deze zijn allen afhankelijk van snelle gegevenstoegang.

Met high performance storage kunt u voldoen aan de groeiende eisen van hedendaagse IT-omgevingen. Het geeft u de mogelijkheid uitstekende prestaties te behalen terwijl u groeit als onderneming.

high performance storage

Een high performance storage systeem biedt..

  • Capaciteit: Een high performance opslagoplossing biedt voldoende capaciteit om aan de behoeften van het systeem te voldoen. Dit omvat grote hoeveelheden data efficiënt plaatsen binnen de storage oplossing. 

  • Snelheid: Performance storage-oplossingen zijn in staat zijn om gegevens snel te lezen om optimale prestaties te leveren.

  • Betrouwbaarheid: High performance storage-oplossingen zijn stabiel en betrouwbaar om de gegevensintegriteit te waarborgen. Dit omvat het hebben van redundante systemen en het implementeren van back-up- en herstelmechanismen voor grote hoeveelheden gegevens.

  • Schaalbaarheid: Een optimale opslagoplossing moet mee kunnen groeien met de behoeften van de organisatie. High performance storage oplossingen kunnen worden uitgebreid door simpelweg extra opslagcapaciteit toe te voegen. Dit bereikt men ook door clustertechnologieën te gebruiken.

high cloud computing

High performance storage oplossingen voor uw onderneming

High performance storage oplossingen zijn technologieën die snelle en efficiënte opslag van gegevens mogelijk maken. Deze oplossingen gebruikt men voor diverse toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan datacenters, cloud computing en big data-analyse aan de hand van storage performance metrics. Er zijn verschillende storage oplossingen beschikbaar.

Solid State Drives (SSD's) maken gebruik van flash storage in plaats van afzonderlijke schijven. Hierdoor bieden ze aanzienlijke voordelen ten opzichte van permanente schijven. SSD's zijn namelijk extreem snel en bieden snelle toegang tot gegevens. Dit resulteert in kortere opstarttijden en snellere bestandsoverdracht.

NVMe, oftewel Non-Volatile Memory Express, verbetert de prestaties van opslagapparaten aanzienlijk. Het maakt rechtstreekse communicatie mogelijk tussen het besturingssysteem en de storage systemen. NVMe-gebaseerde SSD's bieden hoge snelheden. Ze zijn dan ook ideaal voor intensieve workloads zoals dataverwerking, virtualisatie en high-performance.

Een Storage Area Network (SAN) is een netwerkarchitectuur die grote hoeveelheden gegevens in grootschalige IT-infrastructuren opslaat en deelt. SAN biedt een mogelijkheid tot centralisatie en beheer van gegevens, wat organisaties in staat stelt om opslag efficiënter te gebruiken. Ook bevordert deze oplossing consolidatie van gegevens en gedeelde toegang tot meerdere servers.

Network Attached Storage (NAS) verbindt een lokale schijf met een netwerk. Met NAS kunnen gebruikers hun gegevens veilig bewaren en efficiënter werken door gecentraliseerde en georganiseerde opslag.

Deze industrieën maken al gebruik van high performance storage solutions

Momenteel wordt high performance storage gebruikt in een groot aantal industrieën. In de toekomst zullen bijna alle industrieën zich waarschijnlijk tot high performance storage wenden om grote hoeveelheden data te verwerken. Deze geavanceerde oplossing wordt vooral veel gebruikt in sectoren die snel grote datasets moeten analyseren:

  • Financiële sector: In de financiële wereld is snelle toegang tot grote hoeveelheden gegevens essentieel voor het snel uitvoeren van transacties, het analyseren van marktgegevens en het genereren van realtime rapporten.

  • Medische sector: In de medische sector wordt high-performance storage gebruikt voor het opslaan en ophalen van medische data, zoals MRI-scans, CT-scans en röntgenfoto's. Snelle toegang tot deze gegevens is van cruciaal belang voor diagnostiek en behandelingen.

  • Wetenschappelijk onderzoek: Onderzoekslaboratoria en wetenschappelijke instellingen gebruiken high-performance storage voor het opslaan en analyseren van grote datasets, zoals genoomsequenties en klimaatmodellen.

  • Overheidsinstellingen: Overheidsinstellingen, zoals defensie, gebruiken high-performance storage voor het opslaan en verwerken van gevoelige gegevens, zoals intelligence-data en andere operationele gegevens.

De optimale performance storage oplossing met TTNL

Voor een geoptimaliseerde IT-infrastructuur en positieve algehele prestaties te verbeteren, is het belangrijk om de juiste high performance storage oplossing te kiezen. TTNL kan u hierbij helpen. Met onze expertise en ervaring bieden wij snelle en betrouwbare high performance storage oplossingen die passen bij de behoeften van uw organisatie.

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.