Block storage:

Schaalbaar en effectief

De vraag naar flexibiliteit op het gebied van gegevensopslag neemt steeds verder toe. Block storage biedt organisaties de schaalbaarheid die nodig is om te blijven groeien en innoveren. Als bedrijf kunt u met block storage snel en efficiënt toegang krijgen tot uw gegevens, deze delen en verplaatsen tussen diverse systemen en applicaties.

Block storage voor uw onderneming

Block storage is een technologie die wordt ingezet voor het opslaan van bestanden op SAN's of op een cloudserver. Het breekt gegevens op in blokken en slaat deze afzonderlijk op, elk voorzien van een unieke identificatie. De SAN plaatst deze datablokken op de meest efficiënte locaties, waardoor ze over verschillende systemen kunnen worden verspreid. 

Een belangrijk aspect van block storage is het ontkoppelen van gegevens van gebruikersomgevingen. Hierdoor is het mogelijk om gegevens over meerdere netwerken te verspreiden, waardoor er meerdere paden ontstaan om snel toegang te krijgen tot de gegevens.

Bedrijven geven de voorkeur aan block storage wanneer ze behoefte hebben aan een snelle, efficiënte en betrouwbare overdracht van gegevens.

block storage

Block storage oplossingen

Er zijn verschillende block storage-oplossingen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen.

SAN

Een van de meest voorkomende block storage-oplossingen is Storage Area Network (SAN). SAN is een netwerk opslagsysteem dat is ontworpen voor hoge beschikbaarheid en prestaties. Het maakt gebruik van speciale technologieën zoals Fibre Channel om storage-apparaten aan te sluiten op servers. SAN is bijvoorbeeld geschikt voor omgevingen waar hoge prestaties en beschikbaarheid vereist zijn.

iSCSI

Een andere block storage-oplossing is iSCSI. ISCI werkt via een IP-netwerk en levert storage over het netwerk. Het maakt gebruik van standaard Ethernet-kabels, waardoor de kosten voor de implementatie lager zijn dan bij SAN. iSCSI heeft vaak de voorkeur van kleine tot middelgrote bedrijven die een lager storage budget tot hun beschikking hebben.

Fibre channel

Fibre Channel is een oplossing speciaal voor het leveren van storage aan servers met hoge prestaties en beschikbaarheid. Het maakt gebruik van specifieke netwerktechnologieën en vereist daarom speciale hardware om aan te sluiten op de servers.

block storage data solution

Is block storage de oplossing voor uw data?

Block Storage levert hogere prestaties dan andere vormen van opslag aangezien het gebruikers snel toegang biedt tot de data. Een lage latentie van uw opslagoplossing is een cruciaal aspect om hoge prestaties te waarborgen.

Block storage biedt de mogelijkheid om de opslagcapaciteit dynamisch aan te passen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Of het nu gaat om het opslaan van enorme datasets, het ondersteunen van groeiende bedrijfsactiviteiten of het aanpakken van veranderende opslagbehoeften, block storage past zich naadloos aan om aan de eisen van de gebruiker te voldoen.

Block storage staat bekend om zijn uitzonderlijke betrouwbaarheid, mede dankzij de geïntegreerde mechanismen voor gegevensbescherming. Door gebruik te maken van block storage kunnen kritieke toepassingen te allen tijde beschikbaar blijven. In geval van een storing kunnen organisaties snel en eenvoudig gegevens herstellen vanaf back-upmedia.

Aangezien het systeem gegevens in afzonderlijke blokken opslaat, kan de opslagoplossing optimaal worden bezet en kan data sneller worden opgehaald dan bij andere vormen van opslag het geval is. Het grote voordeel hiervan is dat elk blok onafhankelijk kan worden benaderd, wat leidt tot efficiënter gebruik.

Block storage is bovendien compatibel met verschillende systemen en toepassingen en is gemakkelijk te integreren in bestaande infrastructuren. Dit maakt het een ideale keuze voor organisaties die grote hoeveelheden gegevens moeten opslaan en benaderen via huidige systemen.

TTNL zorgt voor optimale implementatie 

Bij het implementeren van block storage volgen we enkele best practices die ervoor zorgen dat uw systeem optimaal functioneert en uw gegevens veilig zijn.

  • Hulp bij kiezen juiste oplossing: Allereerst is het belangrijk om de juiste oplossing te kiezen die past bij uw opslag vereisten en gewenste servicelevel. Zorg bovendien dat u voldoende capaciteit reserveert voor toekomstige groei.
  • Compatibel met uw infrastructuur: Bij de integratie van block storage is het raadzaam om technologieën te gebruiken die compatibel zijn met uw bestaande infrastructuur.
  • Beveiliging: Tot slot moet u ervoor zorgen dat de data in uw block storage veilig is. Zorg voor versleuteling van de data en bedrijfskritische toepassingen. Dit is zowel tijdens transport als tijdens opslag van belang. Stel ook strikte toegangscontroles en beveiligingsbeleid in om ongeoorloofde toegang tot de gegevens te voorkomen.

Ontdek de impact van block storage

Data wordt met de dag belangrijker, maar veel oplossingen kunnen de ontwikkeling van data niet langer bijbenen. Het is voor ondernemingen cruciaal om opslagoplossingen tot hun beschikking te hebben die flexibel en efficiënt zijn. Block storage biedt mogelijkheden voor ondernemingen die behoefte hebben aan betrouwbare en schaalbare oplossingen.

Bent u benieuwd welke impact block storage op uw onderneming kan hebben? Neem dan contact op met TTNL.

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.