DR Backup:

Data beveiliging met disaster recovery plan

SOLUTIONS  >  DATA  >  DR BACKUP

Back-ups zijn van essentieel belang in de digitale wereld. Een "DR backup" is een type back-up dat wordt gemaakt voor disaster recovery (rampen herstel). Dit betekent dat het een gegevenskopie is die men gebruikt om een ​​systeem te herstellen na een ramp. Denk bijvoorbeeld aan een ransomware-aanval of een menselijke fout.

Het belang van DR back-up kan niet genoeg benadrukt worden. Dit is vooral het geval voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun gegevens om te functioneren. Het verlies van belangrijke gegevens kan leiden tot ernstige financiële en operationele gevolgen. Het kan zelfs de continuïteit van een bedrijf in gevaar brengen. Een DR back-up minimaliseert de impact van dergelijke gebeurtenissen.

Ontdek hoe TTNL u kan bijstaan in de implementatie van disaster recovery backup oplossingen. Wij helpen u graag aan een back-up en recovery oplossing die afgestemd is op uw eisen en wensen op de meest (kosten)efficiënte manier.

types of dr backup solution

Soorten DR backup oplossingen

Disaster Recovery (DR) backup oplossingen zijn een belangrijk onderdeel van gegevensbeveiliging voor kleine en grote ondernemingen die hun systemen willen beschermen tegen ernstige calamiteiten. Er zijn verschillende soorten DR backup oplossingen beschikbaar. Elk type heeft eigen unieke voordelen en nadelen.

We bespreken de drie meest voorkomende typen DR backup oplossingen: on-premises, cloud-based en hybride.

On-premises DR backup oplossingen zijn traditionele oplossingen. Hierbij gebruiken bedrijven hun eigen hardware en software om een back-up te maken van hun gegevens. Bedrijven dienen hun eigen datacenters te hebben om deze oplossing te implementeren.

On-premises DR backup oplossingen bieden volledige controle en flexibiliteit over hun data en schoon herstel van gegevens. Ze vereisen echter ook een aanzienlijke investering in hardware en IT-personeel.

Cloud-based DR backup oplossingen bieden toegang tot backup mogelijkheden via de cloud. Dit is een online backup waarbij bedrijven gebruik maken van de infrastructuur en services van een cloud provider. Via de cloud kunnen zij hun gegevens opslaan en herstellen.

Cloud-based DR backup oplossingen bieden een hoge mate van schaalbaarheid en flexibiliteit. Hierdoor betalen bedrijven alleen voor wat ze nodig hebben.

Ook elimineert het gebruik van cloud-based DR backup oplossingen de noodzaak voor bedrijven om hun eigen hardware en IT-personeel te onderhouden. Dit resulteert in lagere kosten.

Hybride DR backup-oplossingen combineren de voordelen van on-premises en cloud-based DR backup-oplossingen. Met deze oplossing kunnen bedrijven hun gegevens opslaan en herstellen op een secundaire locatie. Dit kan echter op zowel hun eigen hardware als op de cloud. Hybride DR backup oplossingen bieden een hoge mate van flexibiliteit. Bedrijven kunnen kiezen welke gegevens ze willen veilig stellen op hun eigen hardware, en welke gegevens ze willen opslaan in de cloud. Dit zorgt voor een optimaal gebruik van de beschikbare middelen en minimaliseert de kosten.

Voordelen van DR backup

Bescherming van gegevens

Een DR backup van data is een essentiële tool om uw bedrijfsgegevens veilig te stellen. Het biedt vele voordelen, waaronder bescherming tegen dataverlies in geval van een cyberaanval. Met de toenemende dreiging van cybercriminaliteit is het belangrijk om uw bedrijfsgegevens te beschermen tegen malware. Een DR backup zorgt ervoor dat u altijd toegang heeft tot een back-up van uw gegevens, ongeacht wat er gebeurt met uw primaire systeem.

Snel herstel

Een ander groot voordeel van een DR backup is de snelle hersteltijd van gegevens. In het geval van een storing binnen uw primaire systeem, kunt u snel uw gegevens herstellen vanaf uw DR backup. Dit minimaliseert de downtime en vermindert de impact op uw bedrijfsactiviteiten.

Downtime minimaliseren

Disaster recovery, de RPO en RTO zijn key bij organisaties waar business continuity van ‘levensbelang’ is. In een steeds sneller ontwikkelende IT-wereld is het beschermen van bedrijfsdata een zeer belangrijke factor. Met name de groei van data en het zo spoedig mogelijk beschikbaar stellen van de omgeving na een calamiteit leidt bij de meeste organisaties tot uitdagingen. Een DR backup draagt bij aan de oplossing voor deze uitdagingen.

Hoe regel ik DR Back-Up in de cloud?

dr backup in cloud 01

Het type cloud

Voor het implementeren van DR back-up in uw cloud omgeving is het belangrijk om grip te hebben op uw data locaties. Het is van belang te weten hoe en wanneer data zich tussen de omgevingen begeeft.

Heeft u een public cloud? Overweeg dan de beperkingen hiervan als het op data protection aankomt. Ga er niet van uit dat een back-up in de cloud automatisch wel goed geregeld is. Hoe ver gaat deze terug, en voldoet u hiermee wel aan de wet- en regelgeving? Dit zijn vragen waar we graag samen met u over nadenken.

 

dr backup in cloud 02

Virtuele infrastructuren

Steeds meer applicaties draaien op virtuele infrastructuren in de cloud. Om de investeringen in deze technologieën optimaal te kunnen inzetten is het voor organisaties noodzakelijk om hun totale IT-strategie op één lijn te brengen. Dat betekent dat de impact van een virtualisatie-strategie in de productieomgeving alleen ten volle tot haar recht komt als virtualisatie ook in alle andere IT-processen en -procedures wordt betrokken, dus ook in disaster recovery en business continuity.

 

dr backup in cloud 03

SLA & disaster recovery

Het is essentieel om na te gaan of uw SLA, en de backup services die hierbij zitten inbegrepen, ook voldoen voor de toekomst. Houd rekening met geplande migraties zoals storage, hypervisor of cloud migraties. Denk bij het kiezen van een DR backup oplossing ook aan disaster recovery audits. Hoe pakt u dit momenteel aan en kan dit efficiënter worden geregeld om kosten te minimaliseren? Dit zijn factoren waar u rekening mee moet houden wanneer u een DR backup oplossing kiest.
TTNL werkt met de slimste tools die op de markt voor data protection beschikbaar zijn. Zo kunnen wij een consistente backup- en disaster recovery strategie voor uw private en public cloud-omgevingen creëren.

ttnl recovery service

TTNL verzorgt uw disaster recovery as a service

Een optimale DR backup strategie is essentieel voor het veiligstellen van uw bedrijfsgegevens en processen. Het beschermt uw onderneming tegen cyberaanvallen, en minimaliseert downtime. Het type oplossing dat het beste bij uw past is afhankelijk van de infrastructuur van uw onderneming.

Wij bieden disaster recovery as a service (DRaaS) en helpen u bij het ontwikkelen van een consistente backup strategie tussen private en public cloud-omgevingen. Met de hulp van TTNL wordt data protection uw tweede natuur. Samen vinden we de juiste oplossingen op het gebied van data recovery software, opslag, backup, high availability, data recovery en security. Maak vandaag nog een afspraak met de experts op het gebied van data protection.

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.

Hoe kunnen we helpen? 💬

Wil je de kosten van je IT-infrastructuur verlagen? Heb je behoefte aan verbeterde gegevensbeveiliging? Laten we praten.