TTNL Blog

Hybride Cloud Strategie: De essentie van hedendaagse IT

Geschreven door Alex den Hartog | May 15, 2024 11:22:18 AM

In de IT zijn cloudoplossingen een drijvende kracht achter de groei van de meeste organisaties. Eén specifieke benadering die aan populariteit wint, is de hybride cloud strategie. Deze aanpak biedt je de mogelijkheid om het beste van twee werelden te benutten.

Je maakt gebruik van de schaalbaarheid en kostenefficiëntie van de public cloud, en de controle en beveiliging van een private cloud. Lees hier alles over de hybride cloud strategie, de implementatie en best practices.

Wat is een Hybride Cloud?

Een hybrid cloud is een cloud platform dat bestaat uit een combinatie van private en openbare clouds. Deze communiceren met elkaar.

De twee onderdelen staan met elkaar in verbinding. Hierdoor kun je gegevens en applicaties tussen beide omgevingen verplaatsen. Met de hybride cloud kun je specifieke workloads schalen, afhankelijk van jouw vereisten.

Verschil tussen hybride cloud, private cloud en public cloud

Er bestaan verschillen tussen oplossingen zoals de hybride cloud, private cloud en public cloud.

Een private cloudomgeving is volledig toegewijd aan een specifieke organisatie. De cloud wordt gehost op eigen servers of in een datacenter van externe stakeholders. Het biedt jou meer controle en beveiliging, maar kan duurder zijn dan andere opties.De public cloud wordt beheerd door openbare cloudprovider zoals AWS, Azure en Google Cloud. Deze cloudomgevingen zijn openbaar toegankelijk en bieden schaalbaarheid, flexibiliteit, en cloud managed services. Dit model kan echter beperkingen hebben op het gebied van beveiliging en compliance.

Ga de digitale transformatie aan met TTNL

Heeft jouw organisatie overwogen om een hybride oplossing te implementeren? Wij bieden expertise en ondersteuning op het gebied van cloudoplossingen. We kunnen jou helpen bij het ontwerpen, implementeren en beheren van een hybride cloudomgeving die precies aansluit bij uw specifieke behoeften.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende consultatie. Samen kunnen we de voordelen van de hybride cloud benutten en de efficiëntie en flexibiliteit van jouw organisatie verhogen.