Vier redenen waarom organisaties voor het gemak van managed services kiezen - TTNL

Blog | Cloud Managed Services | Featured Vier redenen waarom organisaties voor het gemak van managed services kiezen - TTNL

Vier redenen waarom organisaties voor het gemak van managed services kiezen

Van onderbezetting tot kostenbesparing: er zijn diverse redenen om IT uit te besteden. Maar liefst 62% van de organisaties wereldwijd ziet managed services als essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Zij schakelen niet alleen een IT-dienstverlener in voor het ontwerp en de implementatie van de cloud, of het vervangen van een legacy-systeem, maar laten die partner ook het beheer uitvoeren.  In deze blog maakt u kennis met de voordelen.

1. Vul kennishiaten op

IT-oplossingen ontwikkelen zich in hoog tempo; zeker wat betreft de cloud. Tegelijkertijd is er in veel bedrijven nog legacy-IT, die weliswaar blijft draaien omdat die zo belangrijk is, maar waarover de kennis gaandeweg afneemt. Dat geldt zeker voor specialistische systemen, waar vaak één – of met een beetje geluk – twee collega’s goed mee overweg kunnen. Maar wat als zij ergens anders gaan werken of met pensioen gaan? Dan is het raadzaam om met een managed-serviceprovider te werken, die én zeer vertrouwd is met deze systemen, én in staat is om belangrijke veranderingen in het IT-landschap bij te houden.

2. Personeel is schaars

Deze reden hangt nauw samen met het bovenstaande punt. Het kan niemand ontgaan zijn dat bedrijven steeds meer moeite hebben om geschikt personeel te vinden. In deze krappe arbeidsmarkt zijn IT’ers al helemaal gewild. Wanneer u er dan ook nog één zoekt met uitgebreide kennis van een specialistisch onderwerp als IBM Power Systems, dan wordt dat een flinke uitdaging. Wat te doen als er acuut probleem is en uw eigen expert is ziek, of op vakantie? De oplossing: uitbesteden. Daardoor komen ook andere mogelijkheden binnen handbereik, zoals 24/7 monitoring en hulp bij problemen. Dat verhoogt de bedrijfscontinuïteit aanzienlijk.

3. U maakt tijd vrij bij uw IT’ers

Dit voordeel haakt in op de voorgaande punten. Veel IT’ers zijn druk bezig met de systemen up-and-running te houden, waar ze vaak een dagtaak aan hebben. Als u dan met een klein team werkt, wordt het lastig om tijd over te houden voor andere uitdagingen. Wat dacht u van de digitale transformatie van het bedrijf? Doordat een IT-dienstverlener veel taken rondom dat proces op zich neemt, het liefst in nauwe samenwerking met uw eigen team, komt uw eigen personeel niet in de knel.

Er is bovendien een groeiende voorkeur voor nauw betrokken dienstverleners, die naast het ontwerpen en implementeren van een oplossing óók het beheer op zich nemen. Mocht u het toch spannend vinden om de touwtjes volledig uit handen te geven: een goede dienstverlener geeft u ook de mogelijkheid een gezamenlijke taak te maken van het beheer. Uw eigen IT’ers houden zo veel tijd over, die ze bijvoorbeeld kunnen steken in het finetunen van werkapplicaties. Als ze daar advies over willen, of praktische hulp, dan kunnen ze natuurlijk ook bij de managed-serviceprovider terecht.

4. Managed services zijn prijsefficiënt

Behalve dat het lastig is om gekwalificeerd IT-personeel binnen te halen, ontbreekt het diverse organisaties ook gewoon aan het geld daarvoor. (Semi-)publieke organisaties werken vaak met beperkte budgetten, maar ook andere bedrijven willen flink in hun IT-kosten snijden. Tegelijkertijd blijkt de cloud vaak een onverwacht oplopende kostenpost, omdat er intern onvoldoende capaciteit of overzicht is om deze infrastructuur goed te beheren. Een managed-serviceprovider heeft de benodigde kennis om zaken als licentie-uitgaven beheersbaar te houden, tegen voorspelbare kosten per maand. Operationele kosten kunnen maar liefst met 25 tot 45% teruggebracht worden. Ondertussen blijft u natuurlijk ook van de andere gemakken van uitbesteden genieten.

Bent u op zoek naar een managed-serviveprovider die u helpt om uw IT-uitdagingen aan te pakken? TTNL is een ervaren dienstverlener, met uitgebreide expertise op gebieden als hybride infrastructuren, de cloud en IBM. Neem vrijblijvend contact met ons op om te horen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

linkedinexpert_vincentsipkes 300px

 Onze Specialist

Vincent Sipkes is onze specialist op gebied van hybride cloud oplossingen.