Kwetsbaarheden ontdekt op IBM Powersystemen

Blog | IBM | Zero Trust Kwetsbaarheden ontdekt op IBM Powersystemen

Mogelijke impact voor IBM Powersystem

Helaas vertonen de processoren die IBM gebruikt voor het IBM Power platform ook kwetsbaarheden. IBM geeft aan dat het niet zo is dat ongeautoriseerde gebruikers toegang kunnen krijgen tot het syteem. Het probleem is dat geautoriseerde gebruikers toegang zouden kunnen krijgen tot ongeautoriseerde data. Wij adviseren gebruikers deze pagina van IBM in de gaten te houden. IBM geeft aan dat er vanaf 9 januari firmware patches beschikbaar zullen zijn.

Geen enkel systeem is standaard immuum voor virussen en malware

Buiten deze recente ontwikkelingen om is het nog steeds niet bij iedereen bekend dat IBM i systemen ook kunnen worden beïnvloed door virussen en malware. Er zijn diverse voorbeelden van IBM Power Systemen die slachtoffer zijn geworden van traditionele virussen en zelfs ransomware. De security experts van HelpSystems hebben onlangs een klant geholpen met bijna 250.000 virussen binnen hun IFS!

 

De gevolgen van virussen en malware

HelpSystems staat bekend als ’s werelds grootste onafhankelijke IBM i Software vendor ter wereld en heeft, net als Tectrade jarenlange ervaring op het gebied van oplossingen rondom AS400/IBM i. Download “When Malware Attacks Your IBM i, AIX, and Linux Servers” en lees over de diepgaande gevolgen van een malware attack voor organisaties.

 

Gratis virusscan

Via de website van HelpSystems kunt u nu gratis Stand Guard Anti-Virus downloaden voor een proefperiode van 30 dagen voor uw IBM i, AIX en/of Linux server.

Voor meer informatie of vragen met betrekking tot IBM powersystemen kunt u direct contact opnemen met onze IBM i specialist auni@ttnl.nl, of bel voor een afspraak via 0345-547045.

 

 

expert_antoni-uni

Senior IBMi pre-sales & technical consultant

Antoni Uni is onze Senior specialist op het gebied van IBM Power en IBMi.