Bart Idenburg over IBM software

IBM | Software Bart Idenburg over IBM software

IBM software specialist Bart Idenburg: ‘Klanten hebben vaak geen idee welke onderhandelingsruimte er is en hoe je kan optimaliseren met lopende contracten’.

Al jaren vertrouwen middelgrote en grotere organisaties op de hardware expertise van TTNL om hun complexe IT-infrastructuur te optimaliseren. Met de komst van Bart Idenburg voegt het bedrijf daar software/cloud focus aan toe. Een logische zet nu steeds meer organisaties richting hybride cloud infrastructuur gaan. Een ontwikkeling waarbij IBM met haar productportfolio perfect aansluit en ‘build once and deploy anywhere’ centraal staat. Daarnaast heeft IBM een ijzersterk security portfolio wat in de huidige wereld ontzettend belangrijk is. Dat is ook de reden dat Bart Idenburg hier een van de focuspunten van heeft gemaakt en samen met collega’s en management serieus werk maakt van het opbouwen van het portfolio en het adviseren van bestaande en nieuwe klanten met betrekking tot deze strategische onderwerpen.

 

Niet te onderschatten bij software en cloud producten zijn de manieren van contracteren. Hierbij kan veel geld bespaard worden, maar spelen ook compliancy risico’s een belangrijke rol. ‘Het is wel duidelijk dat er een enorme behoefte is aan de manier waarop wij organisaties helpen het maximale te halen uit de grote investeringen die gemoeid zijn met IT’, steekt Bart Idenburg van wal. ‘Ik zie klanten uit allerlei branches vaak worstelen. IT is de backbone van de organisatie waar steeds grotere budgetten aan op gaan. Met de juiste IT-keuzes maken organisaties tegenwoordig het verschil ten opzichte van de concurrentie. Daar staat tegenover dat – als het mis gaat – de zaken helemaal stil kunnen komen te staan. Als IT-specialist kan je dan ook veel meer waarde toevoegen als je weet wat de doelstellingen zijn van je klant. En dat gaat heel veel verder dan voor de laagst mogelijke prijs diensten en producten leveren.’

‘Bij TTNL zijn wij de sparringpartner van de CIO of CTO. Het gaat tenslotte over strategie. Veel klanten zijn op weg naar een hybride cloud omgeving. Voor hen is belangrijk hoe ze die voor de komende tijd moeten vormgeven. Welke hardware, cloud en software past bij de doelstellingen van de organisatie? Welke provider is het meest geschikt? Hoe zit het met security en contracten? Hoe flexibel zijn ze nog als ze eenmaal voor een leverancier gekozen hebben? Precies daarbij kunnen wij organisaties helpen de juiste keuzes te maken en hen alle ‘zorgen’ uit handen nemen.’

Vanwege het unieke hybrid cloud portfolio is IBM voor veel organisaties een logische optie. ‘Als het gaat om IBM software is de kous echter niet af zodra de keuze gemaakt is,’ legt de solution specialist uit. ‘Integendeel. Dan begint het spel pas. Ook al heb je bij aanschaf nog zo goed naar de behoefte en het gebruik van je organisatie gekeken, je moet die ieder jaar opnieuw spiegelen aan het aanbod van IBM en andere vendoren. Alleen dan haal je de meeste waarde uit je product voor de meest interessante prijs. Bovendien vermijd je zo fikse financiële risico’s mocht je in een audit terecht komen. Zelfs voor kleine contracten kunnen de risico’s en besparingen serieus zijn.

‘Vinger aan de pols houden, is dan ook het devies. De tijd dat je een software product kocht en daar nooit meer over na hoefde te denken, is echt al lang voorbij. Maar waarom zou je ook niet? IBM is dan misschien wel een van de meest complexe vendoren in de markt. Als je je huiswerk goed doet, hoeft dat helemaal niet nadelig te zijn. Onze klanten vallen nog wel eens van hun stoel als ze zien hoeveel onderhandelingsruimte er is bij de software gigant. Moeilijk? Met onze ervaring zien wij in een oogopslag hoe er direct voordeel te realiseren is. En wil je het in eigen hand houden, even goede vrienden. Als je maar zorgt dat je je contractopties altijd goed bekijkt en nooit lukraak verlengt’, tipt Idenburg.

 

 

Verder praten?

Ook behoefte aan een sparringpartner op weg naar een hybride cloudstrategie voor de komende jaren? Of simpelweg maximaal meerwaarde halen uit afgesloten of af te sluiten IBM contracten en geen financiële risico’s lopen? Bart en collega’s doen niets liever dan ook jouw organisatie To The Next Level brengen. Wil je hier eens over sparren met een expert? Neem dan contact op met TTNL!

 

 

expert_bart idenburg

IBM & Red Hat License & Solutions Specialist

Bart Idenburg is een Senior Software License & Solution Specialist op het gebied van IBM Software en Red Hat.