CentOS End of Life - wat nu?

Blog CentOS End of Life - wat nu?

Met de aankondiging dat updates en releases voor CentOS Linux 8 zijn stopgezet op 31 december 2021 en voor CentOS Linux 7 op 30 juni 2024, overwegen veel organisaties de overgang naar een nieuw besturingssysteem. 

Om dit proces voor u te vergemakkelijken, willen wij u informeren over de voordelen van een overstap naar Red Hat Enterprise Linux (RHEL) en bieden wij ondersteuning om deze migratie soepeler te laten verlopen.
 

Red Hat Enterprise Linux

Momenteel is de meest recente RHEL versie 8.10 (zie aankondiging RHEL 9.0). Deze versie heeft nog als basis gediend voor de meest recente CentOS versie. vanaf 30 juni 2024 is de Red Hat distributie van Linux is het meest logische alternatief voor uw organisatie als het gaat om een productie en test-omgeving waar security, betrouwbaarheid en hoge kwaliteit support van belang zijn.

Red Hat Enterprise Linux kent meerdere support-levels:

Self-Support
(voor fysieke machines)
Standard Support
(5×8 support)
Premium Support
(24×7 support)

Laat u adviseren over de mogelijkheden.

 

Migratie

Veel organisaties hebben ontdekt dat de overstap naar een volledig Ondersteunde Red Hat Enterprise Linux subscriptie een eenvoudig proces is dat resulteert in implementatie met verschillende waardevolle voordelen, waaronder:
  1. Volledig lifecycle support.
  2. Verbeterde functionaliteit en stabiliteit.
  3. Verhoogde Security en compliance.
  4. Een breed partner-ecosysteem.
  5. Gestroomlijnd migratieproces met Convert2RHEL tool.
Bovendien willen wij u attenderen op de Red Hat Developer Subscription for Teams. Deze biedt toegang tot Red HatEnterprise Linux zonder extra kosten voor organisaties die al andere Red Hat-technologieën gebruiken. Hierdoor kunt u applicaties bouwen en testen op hetzelfde innovatieve en betrouwbare platform dat wordt gebruikt in de productieomgeving.
 

Migratie tooling

Red Hat stelt de migratie tool Convert2RHEL beschikbaar om de overstap te maken van CentOS naar RHEL. Realiseer goed dat deze niet beschikbaar is voor de overstap van Centos stream naar RHEL voordat u een keuze maakt om Centos Stream als tussenstap te gebruiken.
Eenmaal gestart, kunt u met de Convert2RHEL-tool uw omgeving moeiteloos migreren naar Red Hat Enterprise Linux. Deze tool automatiseert de conversie van CentOS Linux-systemen naar Red Hat Enterprise Linux-systemen, met behoud van uw besturingssysteemconfiguratie en zonder dat meerdere herstarts nodig zijn.

 

Software lifecycle management
Wij zijn ervan overtuigd dat deze informatie helpt bij een soepele overgang naar een robuuster besturingssysteem. Neem gerust contact met ons op als u verdere vragen hebt of assistentie nodig heeft bij deze transitie.

Ook voor Open Source Software en Linux Operating Systems is het van belang om rekening te houden met software lifecycle management. Als u zeker wil zijn van een veilig OS en een geschikt platform, kies dan voor innovatie en stabiliteit.

TTNL kan daarnaast uw sparringpartner zijn op weg naar een hybride cloudstrategie.

 Wil je hier eens over sparren met een expert? Neem dan contact op met TTNL!

 

 

expert_bart idenburg

IBM & Red Hat License & Solutions Specialist

Bart Idenburg is een Senior Software License & Solution Specialist op het gebied van IBM Software en Red Hat.