5 voordelen van overstappen van CentOS naar RHEL

Blog 5 voordelen van overstappen van CentOS naar RHEL

Ontdek de onverwachte voordelen van het migreren van CentOS Linux naar Red Hat Enterprise Linux en ontdek waarom deze overstap een slimme zet kan zijn voor uw organisatie.

In de wereld van besturingssystemen wordt al lange tijd gediscussieerd over de keuze tussen CentOS Linux en Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Velen kiezen mogelijk voor CentOS vanwege de gratis en niet-ondersteunde aard ervan, in de veronderstelling dat het een kosteneffectieve oplossing is. Echter, een nadere blik onthult dat de overstap naar Red Hat Enterprise Linux bovendien talloze onverwachte voordelen biedt, zoals een lagere TCO en ROI.
 
Dit zijn de voordelen op een rij:
 

1. Kostenbesparing

In tegenstelling tot de algemene opvatting, zien organisaties die investeren in Red Hat Enterprise Linux-abonnementen in plaats van te vertrouwen op gratis, niet-ondersteunde besturingssystemen een opmerkelijke 573% ROI over een periode van drie jaar, volgens IDC-onderzoek. De initiële investering in RHEL blijkt op de lange termijn dus ook economisch voordeliger te zijn.

2. Automatisering

Red Hat vereenvoudigt het migratieproces met zijn Convert2RHEL-tool, wat zorgt voor een soepele overgang met minimale downtime. Deze tool bepaalt automatisch het conversiepad op basis van de CentOS Linux-versie, bereidt het systeem voor op conversie en vervangt OS-pakketten door equivalenten van Red Hat Enterprise Linux, met behoud van aanpassingen en voorkeuren. Bovendien verbeteren ingebouwde analyse- en automatiseringstools de efficiëntie en prestaties door gebruik te maken van configuratie- en gebruikgegevens, waardoor waardevolle inzichten en preventieve meldingen worden gegeven om ongeplande downtime te voorkomen.

3. Ingebouwde beveiliging en compliance

Zoals bij meerdere leveranciers van Enterprise Software is beveiliging en compliance altijd ingebouwd. Red Hat Enterprise Linux heeft prioriteit gegeven aan beveiliging en compliance, met geautomatiseerde en herhaalbare beveiligingscontroles om het risico van kwetsbaarheden te verminderen. Door beveiligingsconfiguratie en beleid af te dwingen, kunnen organisaties hun compliance stroomlijnen en hun systemen effectief beschermen.
 

4. Toegankelijkheid en Support

 Red Hat introduceert voortdurend nieuwe programma's en abonnementen om Red Hat Enterprise Linux toegankelijker te maken, met name voor organisaties die overstappen van CentOS Linux zoals Convert2RHEL. Zo zijn er 3 support mogelijkheden 

ed Hat Enterprise Linux kent meerdere support-levels (self-support, standard 5x8 en premium 27x7) - Laat u adviseren over de mogelijkheden.

5. Uw partner in software: TTNL

Red Hat voert een uitgebreide certificering uit van hardware, software leveranciers en cloud providers zoals TTNL. Dit stelt organisaties in staat hun voorkeursleveranciers van hardware, software en cloud te behouden, waardoor compatibiliteit en flexibiliteit worden gegarandeerd om diverse zakelijke behoeften te vervullen. TTNL biedt RHEL on-premise, private en public cloud aan. We denken graag mee over de mogelijkheden.

 

Tot slot, hoewel CentOS Linux aanvankelijk wellicht de voordelige optie lijkt te zijn, onthult de overstap naar Red Hat Enterprise Linux een reeks verrassende voordelen die bijdragen aan betere efficiëntie, beveiliging en kosten besparingen. Met zijn robuuste functies, uitgebreide partner ecosysteem en toewijding aan support van klanten, blijkt Red Hat Enterprise Linux de superieure keuze te zijn voor organisaties die een betrouwbare en duurzame oplossing voor besturingssystemen zoeken. 

Hulp nodig bij de overstap naar RHEL, neem dan contact op met TTNL.

 

 

BI-1

IBM & Red Hat License & Solutions Specialist

Bart Idenburg is een Senior Software License & Solution Specialist op het gebied van IBM Software en Red Hat.