IBM Power: De Kracht van 99,9999% Uptime

Blog | IBM IBM Power: De Kracht van 99,9999% Uptime

In de wereld van IT betekent “tijd is geld” dat zelfs enkele minuten downtime uw bedrijfsvoering kunnen stilleggen en direct invloed hebben op de omzet, vooral tijdens piekuren of cruciale transacties. Onbetrouwbare systemen kunnen leiden tot juridische problemen, boetes en reputatieschade. Daarom verdienen bedrijven de meest betrouwbare en robuuste servers, zoals IBM Power. Ontdek hoe IBM Power uw IT-omgeving kan transformeren.

Vaak spreek ik met IT managers over de voordelen van IBM Power Systemen. Één van de onderbelichte voordelen is de uptime van deze systemen. 

In vergelijking met systemen die op Windows draaien, biedt IBM Power10 significante voordelen. Windows-systemen, hebben doorgaans een lagere uptime en betrouwbaarheid. De gemiddelde uptime van Windows-servers ligt rond de 99,9%. Dit klink hoog, maar komt neer op maarliefst  8,76 uur ongeplande downtime per jaar. Dit is aanzienlijk meer dan de minder dan 31,5 seconden ongeplande downtime per jaar die de Power10 biedt met een uptime van 99,9999%. En als "tijd geld is" dan telt iedere seconde.

Unplanned Annual Downtime per Server, per minute  per second

Zoals vanmorgen weer bleek hebben Windows-systemen vaak te maken met frequente updates en herstarts, wat kan leiden tot meer ongeplande downtime en onderbrekingen. Daarentegen zijn Power10-systemen ontworpen om continu te draaien met minimale onderbrekingen, zelfs tijdens onderhoud.

Het ITIC report is hier te downloaden 

Wilt u meer weten over de IBM Power? Neem contact op met een van onze specialisten via +31 (0)345 547040 of vul ons contactformulier in.

 

AU rond

IBM Power Platform Lead

Antoni Uni is onze Senior specialist op het gebied van IBM Power en IBMi.