iPaaS – 4 redenen om integration Platform-as-a Service te overwegen

Blog | Cloud Managed Services iPaaS – 4 redenen om integration Platform-as-a Service te overwegen

De integratie van de Cloud is een van de belangrijkste uitdagingen voor ondernemingen vandaag de dag. Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan veilige en betrouwbare cloud-integratieoplossingen, bieden verschillende leveranciers een iPaaS-platform aan.

Integration Platform as a Service, oftewel iPaaS, is een van de snelst groeiende marksegmenten volgens Gartner – en met een goede reden! Hier belichten we de ontwikkeling van de iPaaS-oplossing en geven we vier redenen voor het gebruik van de iPaaS technologie binnen een bedrijf.

In eenvoudige terminologie, iPaaS is een platform voor het ontwikkelen en implementeren van integraties in de cloud. Gebruikers kunnen integratieflows ontwikkelen die applicaties in de cloud (private of public) of on-premises met elkaar verbinden en vervolgens uitrollen, zonder het gebruik van hardware of middleware-oplossingen.

Gartner geeft een gedetailleerde beschrijving en specificeert de iPaaS-categorie aan de hand van een aantal belangrijke functies:

  • Tools en technologieën die de uitvoering van de integratiestromen ondersteunen.
  • De ontwikkeling en lifecycle management van integraties.
  • Het beheer en de monitoring van applicatiestromen en governance.
  • Essentiële cloudkenmerken zoals multitenancy, elasticiteit en self-provisioning.

 

Waarom een iPaaS overwegen?

Hier zijn vier redenen waarom een bedrijf een iPaaS zou kunnen overwegen:

  • Gebruiksgemak – iPaaS is ontstaan uit de wens van gebruikers om apps en diensten die zij in toenemende mate op hun afdelingen gebruiken met elkaar te verbinden. Als resultaat daarvan bieden oplossingen doorgaans intuïtieve, op configuratie-gebaseerde tools die de complexiteit van de operatie verbergen en gebruikers met een scala aan vaardigheden in staat stellen om sneller productief te worden.
  • Vermindering van handelingen – iPaaS biedt aanzienlijk lagere bedrijfskosten in vergelijking met het traditionele, op software gebaseerde aanbod. Als hosted platform beheert de aanbieder alle hardware, patches en fixes om een maximale uptime te garanderen. Interessante nieuwe functies worden regelmatig uitgerold, zonder dat dit gevolgen heeft voor de gebruiker. Daarnaast worden piekmomenten gemakkelijk opgevangen door het zeer schaalbare karakter van een gehost platform.
  • Kortere time-to-market – van slimme connectoren die een snelle verbinding met een breed scala aan eindpunten mogelijk maken, tot pre-made templates waarmee de ontwikkeling van integratiestromen voor veelgebruikte zaken wordt bevorderd. iPaaS-leveranciers hebben een aantal kenmerken ontworpen om een kortere time-to-market te realiseren en de productiviteit te verhogen.
  • Laagdrempelige instap – zoals elke ‘as a service’ de markt heeft veranderd, wordt ook iPaaS gekenmerkt door het vermogen om een snelle setup en time-to-value te leveren. Leveranciers realiseren dit door eenvoudige aanmeldingsprocessen, flexibele abonnementsprijzen en het aanbieden van volledig gehoste toegang tot hun oplossingen.

 

iPaaS en IBM

IBM App Connect levert een iPaaS-oplossing die sterk voldoet aan alle eisen en kenmerken die in deze blog worden omschreven. Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op met TTNL. Als IBM Business Partner zijn wij volledig gecertificeerd en voldoen we bij TTNL aan de technische en organisatorische eisen die IBM stelt aan haar partners.

 

Haal uw voordeel uit iPaaS

iPaaS-oplossingen bieden een steeds groter wordende mogelijkheid om te voldoen aan een scala van complexe use cases, van API-management tot Artificial Intelligence. Gelet op de groeiende tendens naar hybride architecturen zou het een slimme zet zijn om na te denken over integratiestrategieën voor de lange termijn. Dit ter ondersteuning van IT-infra modellen die zowel on-premise resources als cloud-computing services omvatten.

Zoals de mogelijkheden van iPaaS zich hebben ontwikkeld, zo heeft ook de gebruikersgroep zich ontwikkeld. Een breed scala aan gebruikers, van app & API-ontwikkeling tot centrale IT, heeft het vermogen van iPaaS erkend om de samenwerking te vergroten, nieuwe diensten aan te bieden en uiteindelijk sneller te kunnen leveren.

Wilt u meer weten over iPaaS en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met TTNL.