Vijf IBM-uitdagingen en tips voor IBM Power - TTNL

Blog | IBM | Featured Vijf IBM-uitdagingen en tips voor IBM Power - TTNL

Veel organisaties vertrouwen op het IBM Power-platform. Ondanks de kwaliteit van het systeem, worden gebruikers toch geconfronteerd met diverse uitdagingen rondom het management en beheer.

In deze blog delen we met u hoe vijf veelvoorkomende knelpunten aanpakt. Daardoor kunt u succesvol IBM Power inzetten als stabiele basis voor uw organisatie.

Uitdaging 1: Total Cost of Ownership

IBM-systemen staan bekend om hun kwaliteit en lange levensduur. Omdat de systemen vaak al jaren naar tevredenheid draaien, worden het onderhoud en de vervanging weleens vergeten. Met name oudere systemen worden echter steeds kostbaarder. Daarnaast is de nieuwste generatie van het platform enorm verbeterd. Maar hoe houdt u grip op de Total Cost of Ownership (TCO) wanneer u voor vervanging kiest?

In plaats van in nieuwe systemen te investeren, kunt u ze beter naar de cloud brengen. Een IBM Power-omgeving kunt u echter niet simpelweg bij iedere cloudleverancier onderbrengen. Daarvoor is een partner nodig met uitgebreide IBM-kennis en een passende cloudomgeving.

Meer weten over hoe dat zit met het kostenplaatje? Onze IBM Power-expert Antoni Uni vertelt u er meer over (de tekst gaat verder na de video’s):

TCO:

 

Kosten IBMi:

 

Uitdaging 2: Een tekort aan kennis binnen de organisatie

Van klanten horen we vaak dat ze een uitdaging hebben op gebied van personeel. Enerzijds gaat er een generatie IT-beheerders met pensioen die nog kennis heeft van IBM i. Anderzijds is het lastig om nieuw personeel met dergelijke competenties te vinden, omdat de gewenste IBM i-kennis zo specifiek is. Daardoor wordt het lastig om binnen de organisatie zelf het systeem op de juiste manier te beheren en te onderhouden. Het gevolg is dat er bijvoorbeeld voor gekozen wordt om (verouderde) Power-omgevingen uit te faseren, terwijl IBM Power het betrouwbaarste platform is voor big data en business intelligence.

U kunt deze uitdaging succesvol aanpakken door IBM-werkzaamheden uit te besteden aan een partner die de benodigde kennis wel in huis heeft. Het zou puur kunnen gaan om updates uitvoeren, maar ook om het volledige beheer van het systeem.

Wat moet u doen als uw IBM-beheerder met pensioen gaat? Antoni geeft het antwoord (de tekst gaat verder na de video):

 

Uitdaging 3: Cybersecurity

Vaak wordt beweerd dat IBM-systemen immuun zijn voor virussen. Er zijn echter diverse voorbeelden van IBM Power-systemen die slachtoffer zijn geworden van traditionele virussen en zelfs van ransomware. De recente toename van aanvallen heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om servers te beschermen tegen cybercriminaliteit. Hoewel het IBM i besturingssysteem enige security-opties heeft, bieden die onvoldoende bescherming; ook door de afwezigheid van een scan-engine.

Deze uitdaging kunt u aanpakken door aanvullende security-oplossingen af te nemen voor uw Power-omgeving. Hiervoor kunt u terecht bij partners die gespecialiseerd zijn in IBM.

Antoni licht de security-opties nader toe (de tekst gaat verder na de video):

 

Uitdaging 4: Energieverbruik en duurzaamheid

Verouderde systemen daarentegen verbruiken vaak meer energie en vereisen daarom meer koeling. Ook de nieuwe systemen zijn zelden zuiniger: ze presteren weliswaar beter, maar ze produceren ook meer warmte. Dat vraagt vervolgens om meer koeling, waardoor het stroomverbruik in het datacenter toeneemt. De hoge energieprijs brengt vervolgens enorme extra kosten met zich mee.

Hoe pakt u deze uitdaging aan? Door te kiezen voor IBM Power. Die is niet alleen 50% sneller dan zijn voorganger, maar ook nog eens 33% zuiniger. Ter illustratie (de tekst gaat door na de afbeelding):

powerconsumptie

 

Uitdaging 5: IBM Power naar de cloud brengen

Steeds meer organisaties overwegen de stap naar de cloud, vanwege de verregaande voordelen in schaalbaarheid en flexibiliteit. Maar soms heeft een dergelijke transitie nog wat voeten in de aarde: bijvoorbeeld wanneer u gebruikmaakt van het IBM i-besturingssysteem. Deze kan niet simpelweg bij iedere cloudleverancier ondergebracht worden. Andere uitdagingen in dit traject zijn met name veilige en snelle netwerkverbindingen en Disaster Recovery.

Hoe hiermee om te gaan? Ook op dit vlak bieden managed services de uitkomst. TTNL biedt de PowerCloud als manier om uw IBM Power-systeem succesvol naar de cloud te brengen.

Onze IBM Power-expert Maarten de Vries licht het PowerCloud-platform toe (de tekst gaat verder na de video):

 

Bonustip: maak kennis met het team!

We begrijpen dat uw IBM-systeem uw ‘kroonjuwelen’ en mission critical workloads bevat. Die geeft u niet zomaar uit handen. Als u ervoor kiest om werkzaamheden uit te besteden, is het handig om kennis te maken met het team van uw (potentiële) partner. Daardoor bouwt u een persoonlijke band op, waardoor maatwerk gemakkelijker wordt.

U bent van harte welkom voor een kop koffie (of thee) met TTNL’s Power-team. Dan kunnen we bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Twijfelt u nog? Bekijk dan Antoni’s laatste opmerkingen over IBM i (de tekst gaat verder na de video’s):

 

Ook Maarten licht nog een aantal ontwikkelingen toe:

 

Wilt u meer weten over de IBM Power Cloud van TTNL? Download onze infographic: “Met IBMi naar de cloud? Het kan!” of neem contact op met een van onze specialisten via +31 (0)345 547040 of vul ons contactformulier in.

 

expert_antoni-uni

Senior IBMi pre-sales & technical consultant

Antoni Uni is onze Senior specialist op het gebied van IBM Power en IBMi.