Whitepaper

Hoe overleef je een compliancy audit?

Iedere vier jaar zijn (middel)grote IBM-klanten verplicht om een audit te doen. Het bedrijf beoordeelt dan of uw bedrijfsvoering compliant is met uw licentie(s). Gebruikt u niet meer capaciteit dan waar u voor betaalt? Indien dat inderdaad zo is, kan dat flink in de kosten lopen. Met dit whitepaper bent u zo goed mogelijk voorbereid op deze audits.

Een cruciaal onderdeel van de compliancy-audits is de ILMT-rapportering, op basis van de IBM License Metric Tool. Hiermee houdt u bij hoeveel (virtuele-)servercapaciteit afneemt en of die het maximum niet overschrijdt van uw licentie. Gebruikt u te veel, dan loopt dat flink in de kosten. Gebruikt u de ILMT niet? Dan betaalt u ook meer.
Een bijkomend knelpunt is dat de ILMT maar twee jaar teruggaat in de tijd, terwijl de vier audits elke vier jaar gehouden worden. Er kan dus een blinde vlek van twee jaar ontstaan, waarvoor u het maximale bedrag betaalt. Hierdoor kunnen vervelende situaties ontstaan.

Het goede nieuws is dat u die problemen met de nodige voorbereidingen kunt voorkomen. In dit whitepaper vindt u vijf tips om nare auditverrassingen te voorkomen. Hiermee kunt u proactief én doorlopend aan uw compliance werken en met een gerust gevoel de audits ingaan.

Bereid u goed voor op IBM-audits. Download het whitepaper met alle informatie die u nodig hebt om u goed en doorlopend voor te bereiden.

Wilt u meer informatie?

Heeft u vragen over het werken met IBM-oplossingen? TTNL denkt graag met u mee. Mail naar info@ttnl.nl of vul het contactformulier in. U kunt ons natuurlijk ook bellen op: +31 (0)345 547040.

Download hier het whitepaper ‘Hoe overleef je een compliancy audit?’

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Enterprise Hybride IT!