Biedt een Hybride infrastructuur voordelen?

Blog | Cloud Managed Services Biedt een Hybride infrastructuur voordelen?

In de huidige digitale wereld is het voor bedrijven belangrijk om voorop te blijven lopen en de concurrentie een stap voor te blijven. Natuurlijk speelt technologie een cruciale rol in dit streven naar succes, waarbij de hybride infrastructuur een concept is dat steeds meer aandacht krijgt. Maar wat betekent het precies?

Hybride infrastructuur verwijst naar een IT-omgeving waarin bedrijven slim gebruikmaken van zowel on-premise systemen als cloudgebaseerde oplossingen. Het lijkt een geweldige kans om te profiteren van het beste van twee werelden: het on-premise datacenter en de flexibiliteit van de cloudomgeving.

Hoe werkt een hybride infrastructuur?

In een hybride infrastructuur combineren bedrijven cloud- en on-premise systemen om aan hun specifieke wensen te voldoen. Zo kun je de flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud benutten, gebruik maken van de cloud managed services, en je kritieke gegevens lokaal binnen de organisatie houden. 

Deze combinatie geeft ondernemingen de kans om snel te reageren op veranderende behoeften en geeft bedrijven de mogelijkheid om nieuwe technologieën en innovaties te benutten zonder grote investeringen in hardware.

Over het algemeen lijkt een hybride infrastructuur een goede aanpak te zijn die rekening houdt met de ingewikkelde IT-behoeften van vandaag.

 

Waarom kiest men voor een hybride infrastructuur?

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties kiezen voor een hybride infrastructuur. Allereerst stelt het gebruik van zowel lokale servers als cloudoplossingen hen in staat om flexibel te zijn. Dit leidt tot meer schaalbaarheid en hogere kostenbesparingen. Dit brengt op de lange termijn natuurlijk grote voordelen met zich mee.

Ten tweede zorgt een hybride cloud voor veerkracht en betrouwbaarheid. Mocht er bijvoorbeeld een storing optreden bij een van de componenten, dan kan de andere component de functionaliteit overnemen.Dit zorgt ervoor dat het bedrijf altijd kan blijven werken, vooral voor bedrijven die belangrijke programma's en diensten aanbieden.

Bovendien maakt een hybride infrastructuur een naadloze migratie van gegevens mogelijk van de lokale infrastructuur naar de cloud. Organisaties kunnen geleidelijk overstappen op cloudtechnologieën zonder aanzienlijke verstoringen van hun activiteiten. Ook kunnen ze profiteren van specifieke cloudservices die aansluiten bij hun behoeften, zoals virtualisatie en machine learning, zonder dat ze hun volledige infrastructuur opnieuw hoeven op te bouwen.

 

Hybride infrastructuur implementeren: hoe doe je dat?

Bij het implementeren van een hybride IT-infrastructuur zijn een aantal stappen van belang. We nemen de belangrijkste stappen door.

De huidige situatie in kaart brengen

Om te beginnen is een grondige analyse van uw huidige architectuur en de behoeften van uw organisatie vereist. Dit omvat het identificeren van geschikte workloads die kunnen worden gemigreerd naar de cloud.

Een cloudprovider kiezen

Daarna is het belangrijk om de juiste cloudprovider en cloudservices te kiezen. Factoren zoals beveiliging, schaalbaarheid en kosten spelen bij deze overweging een rol. Op basis daarvan kan je met de provider een migratieplan opstellen.

De migratie uitvoeren

Volgens het migratieplan kun je samen met de provider applicaties en gegevens migreren naar de cloudomgeving. Dit kan een geleidelijke migratie zijn, waarbij workloads stap voor stap worden overgebracht, of een volledige migratie die in één keer plaatsvindt.

Tijdens de implementatie is het van het grootste belang om de beveiliging te waarborgen door gebruik te maken van beveiligingsmaatregelen en een veilige infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan encryptie en toegangscontrole.

Testen en optimaliseren

Nadat de migratie is voltooid, moet de infrastructuur regelmatig worden getest en geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat deze goed werkt en voldoet aan de vereisten van de organisatie. Het beheer van de hybride infrastructuur omvat het monitoren van de prestaties, het uitvoeren van updates en patches, en het waarborgen van de continuïteit van de operaties.

 

Is een hybride infrastructuur de oplossing voor u?

TTNL biedt deskundige ondersteuning bij het implementeren van uw hybride infrastructuur. Ons team staat klaar om jouw doelen te bespreken en een passende oplossing te bieden. Neem contact op met een van onze experts voor een gesprek en start jouw hybride infrastructuur strategie vandaag nog.

 

 

linkedinexpert_vincentsipkes 300px

 Onze Specialist

Vincent Sipkes is onze specialist op gebied van hybride cloud oplossingen.