Uitdagende migratie van de complete JD Edwards omgeving naar Power8 - TTNL

Uitdagende migratie van de complete JD Edwards omgeving naar Power8 - TTNL

De bestaande infrastructuur voor de JD Edwards ERP software was verouderd en moest vervangen worden. Het verouderde Power systeem ondersteunde geen upgrades meer en de kosten voor servicecontracten werden elk jaar hoger. Door het vele maatwerk op de JD Edwards omgeving zag Plieger al jaren op tegen een migratie.

 

Over Plieger:

Plieger bv is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal, waar 750 medewerkers werkzaam zijn. Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel. Met een eigen expeditie en 55 vestigingen in Nederland levert Plieger een assortiment van meer dan 150.000 artikelen aan o.a. installateurs, loodgietersbedrijven, detaillisten en bouwmarkten.

 

De noodzaak om te vervangen was hoog

Plieger zag al geruime tijd op tegen de benodigde upgrades in verband met het vele maatwerk. Maar de servicelevels kwamen nu echt in het geding en de onderhoudskosten om het verouderde systeem in de lucht te houden werden steeds hoger. Gezien de tijdsdruk heeft Plieger uiteindelijk het onderhoudscontract bij IBM nog 1 jaar moeten continueren. ‘

Dankzij het door IBM afgegeven vertrouwen in de kennis en kunde van TTNL op het gebied van Power omgevingen en complexe migraties heeft Plieger besloten de samenwerking met TTNL uit te breiden en ook dit project via TTNL te laten lopen. Daarbij wilden ze ook rekening houden met lifecycle management en de storage omgeving optimaliseren.

TTNL heeft een ontwerp gemaakt voor de nieuwe omgeving waarbij JD Edwards en de Intel/VMWare omgeving nu beide landen op de nieuwe IBM StorWize v5030. Plieger heeft destijds voor IBM i gekozen in verband met grote besparingen op Oracle database licentiekosten, omdat DB2 geïntegreerd is in IBM i. Het verouderde IBM Power5 is vervangen door een IBM Power8 met het nieuwste OS met een enorme verbetering in performance en verlaging in onderhoudskosten tot gevolg. Hierdoor kon Plieger ook weer verder met de upgrade van JD Edwards. Omdat TTNL zelf geen Oracle partner is werken ze op dit vlak nauw samen met Steltix, een gespecialiseerde JD Edwards partner van Oracle.

 

High AvailablePlieger_JvanSchaijk-300x300

‘Tijdens dit project hebben we de omgeving direct High Available gemaakt door middel van een twin-datacenter solution. De apparatuur stond voorheen op één locatie en is samen met Tecctrade tijdens productie verplaatst zonder noemenswaardige incidenten. TTNL heeft echt ownership getoond bij het gehele project’ aldus John van Schaijk, CIO bij Plieger. ‘De roadmap was voor aanvang goed ingevuld en tot in detail uitgewerkt: van de projectplanning, de juiste mensen op de juiste plek tot en met het verzekeren van het vervoer naar de nieuwe locatie.

De toegevoegde waarde van TTNL uit zich ook in de bemiddeling en de samenwerking met andere gespecialiseerde partners om zo succesvolmogelijk het einddoel te behalen. Het is een hele prettige samenwerking.’
John van Schaijk geeft verder aan dat Ruud Laarhoven, TTNL’s Project & Service Delivery Manager, de uitdagingen in een concreet plan van aanpak heeft omgezet en alle individuele actiepunten oppakt en bij de juiste personen neergelegd ‘een fijne manier van ontzorging’.

 

TTNL heeft echt ownership getoond bij het gehele project

De mensen van TTNL zijn hier kind aan huis. Ruud pakt alle losse flodders op en coördineert dit via het PowerAssist team. We hebben goed en regelmatig contact met de power specialisten die hier regelmatig over de vloer komen. TTNL’s consultants mogen hier gewoon zelfstandig ‘met de sleutel’ ons datacenter in, dat geeft wel aan dat we ze 100% vertrouwen.

Je merkt dat de medewerkers van TTNL zelf initiatief nemen en de samenwerking verloopt daardoor erg plezierig. Van het meedenken tot en met ontzorgen. Vaak begrijpen we elkaar al met een paar steekwoorden waardoor alles heel erg efficiënt verloopt. Ze voeren een project niet uit maar ze beleven het echt met je mee. We krijgen ook regelmatig aanbevelingen en tips, zelfs op het gebied van randzaken.

TTNL biedt ons echt toegevoegde waarde op het gebied van support en door het met ons mee te denken. Als wij schaarste van bezetting hebben voeren ze extra werkzaamheden uit als een verlengstuk van onze organisatie. Het enthousiasme en de betrokkenheid die ze uitstralen is heel bijzonder.’