Wat is Kubernetes?

Blog | Software Wat is Kubernetes?

Kubernetes, een open source platform, tilt containertechnologie naar een hoger niveau. Het automatiseert de implementatie, schaling en het beheer van containergebaseerde applicaties, waardoor je je IT-infrastructuur met meer flexibiliteit en efficiëntie beheert.

Containers

Containers bundelen applicaties met al hun benodigdheden in een geïsoleerde omgeving. Dit maakt ze consistent en betrouwbaar, ongeacht het platform waarop ze worden uitgevoerd. Denk hierbij aan gestandaardiseerde softwarepakketten die overal probleemloos draaien.

Voordelen van Kubernetes

  • Snellere time-to-market: Door eenvoudige implementatie en schaalbaarheid.
  • Verhoogde flexibiliteit: Applicaties draaien probleemloos in private, public of hybride clouds.
  • Verbeterde efficiëntie: Door optimaal gebruik van IT-resources.
  • Verhoogde schaalbaarheid: Applicaties kunnen moeiteloos op- en afschalen.
  • Geavanceerde workload-beheer: Ondersteuning voor complexe applicatielandschappen.

Kubernetes in actie

Organisaties van alle groottes omarmen Kubernetes om de voordelen te ervaren. Ontwikkelaars gebruiken het om microservices te bouwen en te beheren, DevOps-teams gebruiken het voor continue integratie en continue levering (CI/CD), en IT-beheerders gebruiken het om complexe infrastructuren te orkestreren.

Kubernetes inzetten voor uw organisatie

Wilt u ook profiteren van meer flexibiliteit en snellere time-to-market? Ontdek in samenwerking met TTNL wat Kubernetes kan doen voor uw organisatie. Neem contact op voor meer informatie.