Power10 scale-out servers bieden betrouwbare en beveiligde infrastructuur voor hybride cloudomgeving - TTNL

Power10 scale-out servers bieden betrouwbare en beveiligde infrastructuur voor hybride cloudomgeving - TTNL

Wereldwijde speler in Agri en Food kiest voor nieuwste IBM scale-out Power10 oplossing van TTNL

Nieuwe Power10 scale-out servers bieden betrouwbare en beveiligde infrastructuur voor hybride cloudomgeving.

hooi-estimolial

Rotterdam / Culemborg NL – TTNL sluit overeenkomst met wereldwijde speler in Agri en Food voor het leveren van de eerste Power10 scale-out systemen in Nederland. Eerder leverde TTNL al het eerste Power10 Enterprise systeem in Europa.

Het Nederlandse bedrijfsonderdeel van deze beursgenoteerde onderneming handelt wereldwijd in granen en oliezaden, zetmeelproducten, rijst en peulvruchten en biologische producten. Het moederbedrijf heeft zijn hoofdkantoor in München, Duitsland en telt ruim 21.000 medewerkers.

De keuze voor Power10 is snel gemaakt. De onderneming maakt al jaren gebruik van eerdere generaties van het IBM Power platform.

Met een gemiddelde lifecycle van 5 jaar, stond de vervanging van de power systemen al in 2021 op de agenda. Toch koos de onderneming ervoor om nog een jaar langer te wachten op de nieuwste Power10 systemen om zo te profiteren van de nieuwste hardware. “De keuze voor het IBM Power platform is een strategische beslissing. IBM’s roadmap en uitgebreide gebruikers-community geeft vertrouwen in de continuïteit van het platform waar wij onze business op baseren.” – IT manager

De keuze voor het Power platform hebben we al jaren geleden gemaakt, het IBM i Operating System is daarin leidend, bovendien gaf de geïntegreerde security in de kern van het systeem naast de bewezen betrouwbaarheid en up-time daarin de doorslag. “Met het gebruik van IBM power systemen hebben wij nooit performance issue, en altijd voldoende capaciteit”. Een hybride cloud oplossing bleek daarin de beste keuze.

De Power10 scale-out systemen worden integraal onderdeel van een door TTNL geleverde hybrid cloud oplossing. Een combinatie van Power systemen on-premises, en TTNL’s PowerCloud voor Back-Up en Disaster Recovery. Daarnaast bestaat de oplossing uit IBM FlashStorage systemen. Daarnaast kiest de onderneming voor TTNL’s managed service: ‘PowerAssist’. IT manager: “het is een fijn idee dat onze IT afdeling continue ontlast wordt op het gebied van power. Dit vereist specifieke kennis, die onvoldoende aanwezig is in onze organisatie. Het uitbesteden van het beheer is dan ook een grote plus.”

Een bijkomend voordeel is de energiebesparing die de onderneming weet te realiseren met de vervanging voor nieuwe hardware. Dit is in lijn met de datacenter strategie.

Zoals vele ondernemingen wereldwijd maakt de onderneming gebruik van het IBM i operating system voor het ERP- en financiële systeem. Hierbij is het belangrijk dat het OS een roadmap en upgrade pad kent en dat de security van hoog niveau is. Echter heeft een dergelijke stap meestal wat voeten in aarde: zoals voor gebruikers van IBM i -besturingssysteem. Deze kan vanuit het design niet simpelweg bij iedere Cloud-leverancier ondergebracht worden. Dit is wel wenselijk wanneer legacy-applicaties aansluiting moet vinden met ontwikkelingen die vandaag spelen. Ook vanwege de jarenlange kennis en ervaring met het IBM i platform is de keuze op TTNL gevallen.

De onderneming is een vaste klant van TTNL vanwege de prettige open en goede samenwerking. Samen hebben we probleemloos diverse implementatie en migratie projecten doorlopen zoals upgrade van hardware en software. De goede kwaliteit van de dienstverlening springt hierbij altijd uit het oog. Ook het gebruik van TTNL’s PowerCloud en managed service: ‘PowerAssist’ sluit aan bij onze eisen en doelstellingen. Hiermee kan de onderneming altijd terugvallen op de benodigde specifieke kennis, en (cloud) resources.

Eerder deze maand kondigde IBM de lancering van nieuwe Power10 scale-out en midrange-modellen aan. TTNL is IBM Platinum Business Partner en IBM Ecosytem partner of the Year.

 

Over TTNL

TTNL is decennia lang toonaangevend IT specialist op het gebied van infrastructuuroplossingen, data-management en -protectie. Wij zijn gespecialiseerd in datamanagement in de hybride Multicloud. Waarbij wij ons focussen op het optimaliseren van IT-infrastructuren en het verhogen van performance en beschikbaarheid. Wij helpen bij het ‘cloud ready’ dan wel ‘cloud enabled’ maken van complexe IT architecturen. De hybride infrastructuur die TTNL voor u kan inrichten, biedt de vrijheid om data in eigen beheer te houden, gebruik te maken van een private cloud, of te verplaatsen in of uit public cloud-omgevingen zonder beperkingen of lock-in.

 

TTNL is IBM Platinum Business partner

Wij zijn trots op onze Platinum partnerstatus, de hoogste partnerstatus van IBM.

IBM-Platinum-Partner-Blue-Logo-white bg

 

#Power10  #Hybridcloud  #IBM