Voorkom ransomware met EDR

Blog | Business Continuity Voorkom ransomware met EDR

Met de gestage toename van ransomware-aanvallen is het van cruciaal belang voor organisaties om effectieve maatregelen te nemen om zichzelf te beschermen. Ransomware-aanvallen kunnen verwoestende gevolgen hebben voor getroffen organisaties, daarom is het essentieel om proactief te zijn in het bestrijden van deze bedreigingen. Gelukkig zijn er 3 krachtige manieren waarop IBM Security Software ransomware-aanvallen kan stoppen.

In dit blog bespreken we drie krachtige manieren waarop IBM Security ReaQta, een nieuwe generatie EDR-oplossing, kan helpen bij het stoppen van ransomware-aanvallen. EDR, wat staat voor Endpoint Detection and Response, is een essentieel onderdeel van moderne netwerkbeveiliging. Het biedt continue monitoring en responsmogelijkheden op de endpoints om geavanceerde bedreigingen te detecteren en erop te reageren. EDR vult hiaten in de beveiliging aan en biedt realtime zichtbaarheid, proactieve detectie en waardevolle gegevens voor incidentrespons. Het helpt organisaties bij het minimaliseren van de impact van beveiligingsincidenten en het beschermen tegen geavanceerde aanvallen. Het is belangrijk voor organisaties om EDR-tools te implementeren om hun beveiligingsniveau te verhogen en effectieve verdediging tegen cyberdreigingen te waarborgen.

Dit artikel is specifiek gericht op CISO’s, die verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de beveiliging van hun organisaties.

 

Hoe ransomware-aanvallen te voorkomen?

Hier zijn drie manieren waarop de nieuwe generatie EDR, zoals IBM Security ReaQta, ransomware kan stoppen:

Detectie van (afwijkend) gedrag:

Traditionele antivirusoplossingen zijn niet langer voldoende om organisaties te beschermen tegen de steeds veranderende en evoluerende ransomwarebedreigingen. IBM Security ReaQta maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie om snel onbekende bedreigingen te detecteren en te stoppen. Door op gedrag gebaseerde analyse kan ReaQta verdachte activiteiten identificeren en blokkeren, zelfs als er nieuwe, nog onbekende varianten van ransomware opduiken. Dit stelt CISO’s in staat om proactief te reageren en potentiële aanvallen te voorkomen voordat ze schade aanrichten.

Threat Hunting:

Ransomware-aanvallen kunnen maandenlang onopgemerkt in een infrastructuur sluimeren, voordat de aanvallers besluiten de aanval uit te voeren. Een modern EDR-platform zoals IBM Security ReaQta biedt mogelijkheden voor proactieve threat hunting. Door middel van datamining kunnen beveiligingsteams bedreigingen opsporen en belangrijke gebeurtenissen op endpoints automatisch analyseren. Hierdoor kunnen ze vroegtijdige waarschuwingssignalen van een aanval herkennen en tijdig actie ondernemen om de impact te minimaliseren.

Offline bescherming:

Een effectieve EDR-oplossing helpt gebruikers beter te beschermen, ongeacht een werkende internetverbinding. IBM Security ReaQta biedt offline bescherming, zodat gebruikers beschermd blijven, zelfs als ze per ongeluk een met ransomware geïnfecteerd document openen. Dankzij AI-gestuurde detectie wordt ransomware automatisch geblokkeerd zodra het wordt gedetecteerd, waardoor versleuteling van bestanden wordt voorkomen.

Als CISO is het van cruciaal belang om de juiste maatregelen te nemen om ransomware-aanvallen te stoppen en de veiligheid van uw organisatie te waarborgen. IBM Security ReaQta biedt een krachtige oplossing met geavanceerde detectie van afwijkend gedrag, proactieve threat hunting-mogelijkheden en offline bescherming. Door gebruik te maken van deze innovatieve technologie kunnen CISO’s de strijd tegen ransomware effectief aangaan en de veiligheid van hun organisaties versterken.

Bovendien werkt een EDR-tool samen met andere security software, waaronder Security Incident and Event Management (SIEM) en Security Orchestration, Automation and Response (SOAR).

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende demo van IBM Security en ontdek hoe het uw organisatie kan helpen ransomware-aanvallen te stoppen en te voorkomen. Uw beveiliging is het waard!

 

 

expert_bart idenburg

IBM & Red Hat License & Solutions Specialist

Bart Idenburg is een Senior Software License & Solution Specialist op het gebied van IBM Software en Red Hat.